Stijlvol wonen ten zuiden van Gent

Stijlvol wonen ten zuiden van Gent

Welkom in de wondermooie Leiestreek ten zuiden van Gent, waar gezellige en stijlvolle gemeenten als Sint-Martens-Latem, De Pinte, Nazareth en Drongen samensmelten tot een uitzonderlijk landschap van rust en groen. Een unieke mix van landelijke charme en stedelijke nabijheid, waardoor het een geliefkoosde woonbestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een hoogstaand wooncomfort in een elegante omgeving. Gelegen in de groene rand onder Gent vormt de streek een natuurlijke gordel die zich laat kenmerken door weidse landschappen en een gastvrije sfeer.

© Leiepark – Sint Denijs Westrem Alides – Immo Da Vinci

SINT-MARTENS-LATEM, EEN EXCLUSIEVE PAREL AAN DE LEIE

Sint-Martens-Latem is gekend als een mondaine gemeente die synoniem staat voor exclusiviteit en een toonbeeld is van goed leven. Gelegen langs de betoverende oevers van de Leie is het al jaar en dag een magneet voor kunstliefhebbers en mensen die willen genieten van de natuur. Maar Latem is ook de uitverkoren plek voor wie op zoek is naar rust, ontspanning en een uitzonderlijk wooncomfort. Heel wat woningen in Sint-Martens-Latem vereenzelvigen luxe en kwaliteit. De prachtige villa’s en residenties weerspiegelen een ongeëvenaarde architecturale schoonheid, ingebed in rijkelijk groene tuinen die privacy en sereniteit garanderen. Hier wonen is kiezen voor een levensstijl waarin comfort en esthetiek naadloos samenvloeien omgeven door natuur en schoonheid. De directe nabijheid van Gent versterkt de aantrekkingskracht van de gemeente voor mensen die het beste van twee werelden willen. Golfenthousiasten kunnen zich hier ten volle uitleven in één van de oudste en meest prestigieuze golfclubs van België. Deze club is niet alleen een plaats voor sport en ontspanning, maar ook de ideale plek om uw professioneel netwerk uit te breiden. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat Sint-Martens-Latem en deelgemeente Deurle al vele jaren bovenaan prijken in het selecte rijtje van meest exclusieve gemeenten in België. De gemiddelde woningprijs bedroeg in Latem vorig jaar 787.138 euro. In de deelgemeente Deurle overtrof de gemiddelde woningprijs in 2023 zelfs de kaap van één miljoen euro. Net zoals in de rest van Vlaanderen staan ook in Latem en Deurle de vastgoedprijzen hier en daar onder druk waarbij vooral oudere energieverslindende villa’s iets minder vlot verkocht geraken. Villa’s die echter nieuw of recent gerenoveerd zijn liggen wel nog steeds bijzonder goed in de markt.

DE PINTE EN NAZARETH, SAMEN FOCUSSEN OP EEN VEELBELOVENDE TOEKOMST

Onlangs besliste de gemeenteraden van De Pinte en Nazareth om op 1 januari 2025 te fusioneren tot één gemeente. De nieuwe naam zal Nazareth-De Pinte zijn waarbij de deelgemeenten Nazareth, Eke, De Pinte en Zevergem elk hun naam en postcode behouden. Door samenwerking kunnen De Pinte en Nazareth de krachten bundelen met tal van synergie- en efficiëntiewinsten. Daardoor zal er meer budget vrijkomen om blijvend te investeren in de toekomst. Deze fusie zal vooral de troeven van de vier dorpskernen benadrukken waar thema’s als samenhorigheid, bewaren van groene ruimte en het verankeren van een uitgesproken landelijk residentieel karakter centraal zullen staan. De voorbije jaren vonden steeds meer mensen de weg naar De Pinte en Nazareth gecharmeerd door hun rust en het idyllische karakter. Deze gemeenten staan immers voor een uitzonderlijke woonkwaliteit, omringd door natuur en voorzien van alle gemakken voor zowel jong als oud. De uitstekende bereikbaarheid via zowel de weg als het spoor, maken ze de perfecte uitvalsbasis voor wie werkt in het drukke Gent maar wel elke dag wil thuiskomen in een gezellige dorpse sfeer. Met hun goede scholen, vele groen en talrijke sportfaciliteiten vormen ze de perfecte habitat voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde en actieve levensstijl. Ondanks een kleine terugval vorig jaar qua woningprijzen bewijst De Pinte met een gemiddelde verkoopprijs van iets meer dan 500.000 euro nog steeds één van de meest populaire gemeenten te zijn rond Gent. De gemeente Nazareth is met een gemiddelde woningprijs van 426.308 euro zelfs één van de weinige plaatsen in Vlaanderen waar vorig jaar de vastgoedprijzen zijn gestegen. Ook in de deelgemeente Eke zijn de woningprijzen geklommen van 394.342 euro in 2022 naar 451.581 euro in 2023.

Tabel – Evolutie van de gemiddelde woningprijzen (euro) regio Sint-Martens-Latem – 2023 – 2022 -2021

DRONGEN, AANGENAAM WONEN IN DE GROENE LEIEVALLEI

Drongen, een deelgemeente van Gent, combineert al vele jaren de voordelen van een unieke plattelandscharme met de nabijheid van stedelijke gemakken. Met zijn uitgestrekte groengebieden, kronkelende wandelpaden langs de waterkant en goed bewaarde natuur biedt Drongen een vredige terugvalbasis voor mensen die de drukte van de stad ontvluchten. Drongen bruist van energie met een divers aanbod aan evenementen en activiteiten doorheen het jaar gaande van marktdagen tot culturele feesten, sportcompetities en kunstexposities. De nabijgelegen rivier de Leie zorgt voor heel wat bijkomende recreatie met tal van watersportmogelijkheden. De gemeente herbergt ook enkele historische schatten waaronder de indrukwekkende Abdij van Drongen. Het aangename dorpscentrum met zijn authentieke Vlaamse bouwstijl en de vele fiets- en wandelroutes bieden een sereen toevluchtsoord voor mensen die schoonheid en rust waarderen. De woningmarkt in Drongen heeft de voorbije jaren een positieve groei doorgemaakt aangedreven door de grotere behoefte naar kwalitatief wonen te midden van groen. De gemiddelde woningprijs in Drongen bedroeg vorig jaar 450.592 euro. Ondanks de gestegen prijzen, blijft wonen hier aantrekkelijk vergeleken met de kernstad Gent wat Drongen tot een interessante keuze maakt voor potentiële kopers.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart