20 jaar Italiaans merk Fast

20 jaar Italiaans merk Fast

De oorsprong van het meubelmerk ligt in de buitenwijken van provinciestadje Brescia, alsook de kantoren en de productiefaciliteiten. Fast is een leidende stem binnen de Italiaanse tuinmeubelindustrie. In deze meubelmakers materiaalgebruik valt vooral de veelvuldige aanwezigheid van het milieuvriendelijke aluminium op. En dat om redenen zoals duurzaamheid, goed bestand tegen het (gure) weer, licht en vooral ook het gemakkelijke onderhoud. Hun collecties worden soms gekenmerkt door zachte en traditionele silhouetten, andere keren door sprekende en eenvoudige vormen.

Nieuw voor het komende jaar is de samenwerking met designersduo Lievore en Altherr waaruit drie collecties zijn voortgekomen. New Wood Plan, Zebra, Moai. Het plan van de twee architecten was om meubelen voor alle seizoenen te maken. Zodat je ten allen tijde van het buitenleven kunt genieten. En dat is hen aardig gelukt! Bovendien matchen de collecties naadloos, hoewel ze apart toch heel verschillend zijn. Of zoals Lievore en Altherr het zelf uitdrukken: “Het startte vanuit een gezamenlijk plezier die we haalden uit de natuur, dat combineerden we met de expertise van Fast inzake de productie van toptuinmeubilair. Dat evolueerde geleidelijk in meubilair voor alle plaatsen en alle seizoenen.”

NEW WOOD PLAN

“Deze collectie werd geboren uit het verlangen om de sensualiteit en harmonie die hout uitstraalt, buiten te kunnen ervaren zonder dat het aangetast wordt door hitte en slecht weer.”, zo omschrijft ontwerpersduo Lievore en Altherr New Wood Plan. De collectie is dan ook gemaakt uit een nieuw, innovatief doch natuurlijk materiaal die het specifieke karakter en warmte van hout behoudt. New Wood Plan bestaat uit verschillende meubelen waaronder een sofa, een tuinbank met en zonder rugleuning, en lage tafels. Het baanbrekende materiaal maakt deze Fast collectie weersresistent en perfect om te overwinteren. Zodat je New Wood Plan in alle seizoenen kunt gebruiken! De tand des tijds heeft geen invloed op New Wood Plan, zijn schoonheid, duurzaamheid en elegantie blijft jarenlang.

ZEBRA

“In de natuur is niks perfect. De strepen op een dier, de zaden in een aardbei, de cirkels van een boomstam hoewel er repetitie en een patroon ontstaat, bevat die kleine en grote onvolmaaktheden”. Die quote van Lievore en Altherr is de inspiratie van Zebra. Voor de collectie is het veelzijdige aluminium gebruikt, dat duurzame materiaal is heel geschikt om organische ontwerpen mee te maken. Zo krijg je prachtige meubelen die een evocatie zijn van de vormen die voorkomen in de natuur, in plaats van de letterlijke weergave van een plant of een steen. Zebra komt er in een stoel met of zonder armleuning, lounger, tafels en bijzettafels met verstelbare hoogtes. Aluminium is een heel sterk materiaal maar dat kun je niet afleiden uit hoe de eigenlijke meubelen eruitzien. Zeker het onregelmatige lijnenpatroon waaruit onder andere de rugleuning van de Zebra stoel bestaat, maakt de collectie licht en kwetsbaar op een goede manier.

MOAI

“Wortels die laag bij de grond, maar ondergronds groeien voor steun en een groots plateau boven de grond.” Dat is Moai in een notendop, althans volgens Lievore en Altherr. Het ontwerpersduo haalde de mosterd voor de Moai tafels bij de wortels en de kruin van de klassieke Romeinse naaldbomen. Het slanke frame van de tafels voorziet in een op het eerste zicht lichte basis die toch heel stevig is, waarop een aluminium tafelblad rust. De Moai collectie is ontwerpen met veelzijdigheid in het achterhoofd. Voor praktisch elke gelegenheid te gebruiken en ziet er ook nog eens verfijnd en elgant uit. Zowel in een rechthoekige, vierkanten, of cirkelvormige versie verkrijgbaar.


RECHTS VAN DE KERK PASTORIESTRAAT 3 9800 MEIGEM (DEINZE) 0475/53 53 99 INFO@RECHTSVANDEKERK.BE WWW. RECHTSVANDEKERK.BE

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart