De ideale plek voor de levensgenieter, wonen aan de kust

De ideale plek voor de levensgenieter, wonen aan de kust

De Belgische kust wordt met zijn wondermooie kustlijn internationaal gekoesterd als een schat aan de Noordzee. Languitgestrekte zandstranden, charmante badplaatsen en een bruisende sfeer trekken jaarlijks heel wat bezoekers. Op zoek naar rust, ontspanning, avontuur of gewoon genieten … de Kust heeft voor elk wat wils.

Van De Panne tot Knokke-Heist vormt een breed zandstrand vergezeld van dijken of duinen de perfecte natuurlijke habitat om te wandelen langsheen de branding met als achtergronddecor de prachtige Noordzee. De authentieke badplaatsen met elk hun eigentijdse elegantie staan voor meer dan enkel zon en zee. Kuier langsheen de gezellige boulevards met winkels, verwen uw smaakpapillen in één van de vele restaurants of laat u onder – dompelen in de talrijke bezienswaardigheden en evenementen. Jaar na jaar groeit de populariteit van de Kust. Ontdek alvast enkele unieke pluspunten en kom te weten waarom een toenemend aantal Belgen droomt van een appartement aan zee.

DE BELGISCHE KUST LIGT BINNEN HANDBEREIK

Eén van de grootste troeven van een appartement aan de Belgische kust is de onmiddellijke nabijheid. In een korte tijds – spanne en zonder al te veel planning reist u makkelijk en eenvoudig naar de Kust. In tegenstelling tot een tweede verblijf in het buitenland hoeft u voorafgaand geen vliegtuigtickets te boeken en bovendien blijft u gespaard van vermoeiende en uren – lange trips. De directe nabijheid maakt het mogelijk om spontaan en op uw eigen ritme een weekendje naar zee te gaan op het moment dat u dit best uitkomt. Even ontsnappen aan de dagelijkse sleur en de gezonde lucht opsnuiven terwijl u zich laat omringen door de schoonheid die de Bel – gische kust te bieden heeft, kan immers op elk gewenst moment.

UW VRIENDEN EN FAMILIE IN DE BUURT

Het gevoel van verbondenheid en het kunnen delen van bijzondere momenten met mensen die we lief hebben maakt het leven des te waardevoller. Wie een tweede verblijf heeft aan de Belgische kust kan met familie en vrienden de unieke momenten samen beleven. Of het nu gaat om een spontane barbecue, een aperitief op uw terras of een gezellige familiebijeenkomst … de korte reisafstand maakt het mogelijk waardevolle ogenblikken te delen wat op zijn beurt zorgt voor onvergetelijke herinneringen aan zee.

DE IDEALE HABITAT VOOR DE ACTIEVE LEVENSGENIETER

Een appartement aan de Belgische kust is de perfecte haven voor de actieve levens – genieter. De Kust omhelst een uitzonderlijke locatie die synoniem staat voor een hoogwaardige levenskwaliteit. Gezonde zeelucht, eindeloze stranden en vele honderden kilometers aan paden maken de Kust het ultieme walhalla voor fietsers en wandelaars. Kom volledig tot rust tijdens een fietstocht of een verkwikkende wan – deling door de duinen met op de achter – grond een adembenemende horizon. Aan zee kan u de beste versie zijn van uzelf, terwijl u omgeven bent door prachtige landschappen en een positieve vibe.

EEN HOOGSTAANDE WOON- EN LEEFKWALITEIT

Recent gerenoveerde en moderne nieuw – bouwappartementen zijn niet alleen duurzaam en energiezuinig, maar garanderen ook een hoogstaande woon- en leefkwaliteit. Aan de Belgische kust zijn er tal van promotoren aanwezig die al meerdere generaties actief zijn en projecten ontwikkelen met een uitmuntende afwerkingsgraad. Deze toonaangevende familiebedrijven met naam en faam zijn typerend voor de streek en zorgen ervoor dat het kwaliteitsniveau aan de Belgische kust in heel wat gevallen merkelijk hoger ligt dan in het buitenland. De aanwezigheid van een groot buitenterras, hoge ramen, veel lichtinval en een verfijnde afwerkingsgraad zijn kenmerkend voor nieuwbouwprojecten aan de Kust. Ook architecturaal hebben de badsteden een nieuwe richting ingeslagen waarbij veel meer aandacht besteed wordt aan het ontwerp van de nieuwe projecten en hun integratie binnen de omgeving. Door stijlvolle woontorens toe te laten op sommige locaties wordt er ook doordachter omgesprongen met de beperkte ruimte waardoor er terug meer plaats ontstaat voor groene accenten, pleinen en recreatie. Op die manier ontstaat een win-win situatie die de leefbaarheid ten goede komt.

ZEVEN DAGEN OP ZEVEN SHOPPEN Tal van badsteden zijn uitgegroeid tot échte shoppingparadijzen met een uitgebreide mix van lokale handelaars, beken – de winkelketens en exclusieve boetieks. De kustgemeenten hebben de voorbije jaren geïnvesteerd in een moderne infrastructuur met nieuw aangelegde straten en pleinen. Hierbij hebben ze hun belangrijkste winkelstraten veelal volledig verkeersvrij gemaakt waardoor de mensen kunnen shoppen in alle rust en vrijheid. De winkel – straten bevinden zich meestal ook in de onmiddellijke buurt van een treinstation of een tramhalte zodat ze vlot bereikbaar zijn. Aanvullend zijn er in de meeste badsteden ook ondergrondse parkings voorzien in het centrum. In heel wat badsteden kan u trouwens zeven dagen op zeven shop – pen want het overgrote deel van de winkels is immers ook op zondag open. Van vlug nog even wat inkopen doen tot een hele namiddag gezellig winkelen, het kan de hele week lang, van maandag tot en met zondag en ook op feestdagen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart