Meer groen op daken en gevels… groen biedt meerwaarde

Meer groen op daken en gevels… groen biedt meerwaarde

Niet alleen wanneer het gaat om temperatuur, maar ook biodiversiteit, wateropvang, fijnstofopname, tot zelfs productiviteit én gezondheid van mensen worden positief beïnvloed.

Vice Verda, met hoofdzetel in Aalter en een tweede vestiging in Brussel, is al meer dan 15 jaren actief én gespecialiseerd in advies, ontwerp tot en met realisatie én duurzame instandhouding van uw groendak , groengevel en tuin.

Als familiebedrijf, waar de 2de generatie mee aan het stuur zit, staan we garant voor een kwalitatief hoogstaand resultaat!

Geen uitdaging is ons vreemd, weliswaar steeds met zorg voor budget, en bestaande regelgeving.

Groen brengt verkoeling: meer groen op en aan gebouwen is een natuurlijke maatregel om voor verkoeling en een aangenamer en leefbaarder leefen werkomgeving te zorgen – bomen, struiken en planten koelen de lucht door verdamping en bieden schaduw en biodiversiteit.

Een groendak vermindert het hitte-eiland effect in verstedelijkt gebied met gemiddeld 1.5 tot 2%. Een groene gevel blijft op hete dagen tot 7 °C koeler dan een stenen gevel. In de omgeving van groene daken blijft het buiten tot 2 °C koeler, binnen tot zelfs 4 °C.

Groene gebouwen worden beschermd door instraling van de zon; immers tot 70% van de zonnestraling wordt door de beplanting gebruikt voor verdamping en fotosynthese.

Voorkomen is beter dan genezen: Vice Verda kan uw groendak in meerdere opbouwen en types uitvoeren – van een sedumdak over een biodivers natuurdak tot en met een gepersonaliseerde daktuin -of terras – alleen moet er altijd worden nagegaan welke extra ballast de dakstructuur aankan!

‘Plantdesign’ by Vice Verda, is ons huiseigen procéde voor de opbouw van een groengevel: binnen of buiten, grond-of niet grondgebonden, ook hier bieden wij een 100% gepersonaliseerd ontwerp, in functie van jouw wensen en mogelijkheden – elke ‘look & feel’ is mogelijk, en aanpasbaar aan uw exterieur of interieur! Een lichtgewicht opbouwstructuur, minimaal waterverbruik (ook d.m.v regenwater) en een excellente onderhoudservice, staan garant voor een duurzame investering.

Laat je inspireren en consulteer onze websites: www.viceverda.be en www.plantdesign.be


Vice Verda: Hageland 2, 9880 Aalter Sam: +32 486 51 28 80 Dirk: +32 468 21 60 85 info@viceverda.be

Plantdesign Dieudonné Lefevrestraat 17, 1020 Brussel Hageland 2, 9880 Aalter Lieven: +32 483 45 64 88 Tim: +32 472 01 23 35 info@plantdesign.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart