Droomt van een tweede verblijf… Kiest u voor de Belgische kust of Het buitenland?

Droomt van een tweede verblijf… Kiest u voor de Belgische kust of Het buitenland?

U wilt even ontsnappen aan de dagelijkse drukte en genieten van de natuur, de omgeving, de rust en stilte. Los van uw persoonlijke motivatie is de kans groot dat u ook één van de duizenden Belgen bent die droomt van een tweede verblijf.

© LIFEFORSTOCK OP FREEPIK

Een eigen plekje waar u zich kan thuis voelen samen met uw gezin, vrienden en familie. In de zoektocht naar uw ideale tweede verblijf komt al snel de ultieme hamvraag: kiest u voor een tweede verblijf in het binnenland of toch eerder het buitenland Bij Home & Trends werken we al vele jaren intensief samen met heel wat toonaangevende vastgoedkantoren en projectontwikkelaars. Over de jaren heen hebben deze partners een vertrouwensvolle naam en faam opgebouwd. Sommigen hebben zich specifiek gefocust op tweede verblijven aan de Belgische kust en anderen hebben hun vleugels uitgeslagen in het buitenland. Voor deze editie gingen wij op de koffie bij enkele makelaars om te polsen naar hun argumenten. Wat zijn de voordelen van een tweede verblijf aan de Belgische kust? En wat zijn de pluspunten van een verblijf in het buitenland?

EEN TWEEDE VERBLIJF IS HET ULTIEME SYMBOOL VOOR PERSOONLIJKE VRIJHEID, RUST EN ONTSPANNING

Los van de locatie biedt een investering in een tweede verblijf een hele resem voordelen. Een investering in bakstenen is en blijft immers een slimme belegging, iets wat dus ook zeker van toepassing is voor een tweede verblijf. Residentieel vastgoed bewijst al vele decennia zijn status als betrouwbaar en waardevast en dit zowel voor een appartement aan zee als voor een villa in het buitenland. Over verloop van tijd stijgt de waarde van uw eigendom en kan u genieten van een meerwaarde. Ook al is het financiële en eventueel fiscale voordeel zeker geen onbelangrijke factor, de meeste Belgen zullen in eerste instantie echter een tweede verblijf kopen vanuit een persoonlijke behoefte naar meer ontspanning, rust en vrijheid. In deze context staat een tweede verblijf met stip bovenaan de ‘bucket list’ van heel wat Belgen. Door de gevolgen en naweeën van de covidpandemie is bij veel mensen het besef gegroeid dat ze hun dromen best niet te veel naar achteren schuiven. Met deze nieuwe inzichten hoeft het dan ook niet te verwonderen dat de voorbije jaren meer en meer mensen effectief de stap hebben gezet naar een tweede verblijf.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN TWEEDE VERBLIJF AAN DE BELGISCHE KUST?

De Belgische kust staat synoniem voor kwaliteit binnen een gezellig bourgondisch kader. Wie kiest voor een tweede verblijf in één van de vele badsteden, kiest dan ook bewust voor een vertrouwde omgeving met een hoogstaande levenskwaliteit. U kan er gezonde zeelucht inademen, wandelen op languitgestrekte zandstranden, lekker eten en heel het jaar door deelnemen aan tal van evenementen en activiteiten. Bovendien ligt al dit moois voor de meeste Belgen op amper een uurtje rijden. Vrijdagavond vertrekken en diezelfde avond nog op uw terras genieten van een glaasje wijn of een heerlijke cava met op de achtergrond een prachtig zeezicht is perfect mogelijk. Door de korte afstanden en snelle bereikbaarheid kan u zich in uw tweede verblijf aan de Kust ook vergezellen met uw kinderen, vrienden en familie. Een bezoekje brengen en zondagochtend samen ontbijten zorgt ongetwijfeld voor heel wat leuke en onvergetelijke momenten. Een tweede verblijf aan de Belgische kust geeft u dus een ongekende vrijheid waarbij u niet op voorhand allerhande zaken moet inplannen of regelen. Wie momenteel op zoek is naar een appartement aan zee zal al snel merken dat er een breed aanbod beschikbaar is in verschillende prijsklassen. Gaat u voor een recent appartement of een nieuwbouwproject dan betaalt u doorgaans iets meer maar daarvoor krijgt u dan wel een energiezuinig pand met meer wooncomfort.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN TWEEDE VERBLIJF IN HET BUITENLAND?

Wie kiest voor een tweede verblijf in het buitenland zal dit bij voorkeur doen op een zonnige bestemming. De bekende vakantielanden rond de Middellandse Zee staan garant voor een minder gejaagde levensstijl en afhankelijk van de bestemming heel wat uren zon per jaar. Vooral Frankrijk en Spanje zijn bijzonder populaire bestemmingen voor een tweede verblijf. Door hun groeiende populariteit zijn er quasi dagelijkse luchtverbindingen vanuit Brussel, Charleroi en Oostende. Ook net over de grens vanuit Lille of Maastricht worden talrijke vluchten aangeboden naar heel wat steden in Spanje en Frankrijk. Naast het voordeel van vele uren zon ligt ook de algemene levenskost vooral voor voeding en energie, een pak lager dan in België. Qua aanbod hebt u in het buitenland een onbeperkt pallet van mogelijkheden gaande van exclusieve villa’s en prestigieuze golfresorts tot klassieke 2 en 3 slaapkamer appartementen. Afhankelijk van de verwachtingen is er op die manier voor elk budget wel een villa of appartement beschikbaar. In onze Home & Trends magazines werken wij samen met enkele erkende Vlaamse vastgoedmakelaars die al vele jaren actief zijn in het buitenland. Doe in uw zoektocht naar het ideale pand zeker beroep op hun expertise, ervaring en lokale kennis van de vastgoedmarkt.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart