Ontdek de interieurtrends van 2023

Ontdek de interieurtrends van 2023

Staat u ook te springen om dit najaar uw huis of appartement een unieke metamorfose te geven? Ontdek alvast de nieuwste interieuren woontrends zodat u uw woning binnenkort kan transformeren naar een leuke, hippe en stijlvolle woon- en werkomgeving.

© Project One broel – Immogra

Wat zal 2023 ons brengen… welke kleuren zullen het voortouw nemen, welke nieuwe trends mogen we verwachten en welke bestaande trends zullen eventueel blijven hangen? We gingen op de koffie bij enkele van onze gerenommeerde interieurpartners en maakten een balans op met de meest opvallende interieur- en woontrends voor 2023.

Organische vormen en gemêleerde stoffen zijn en blijven bijzonder populair

Ronde vormen in meubels en interieurafwerking hebben in de voorbije maanden reeds hun intrede gemaakt. Deze trend was dus al grotendeels ingezet en zal zich in 2023 nog verder manifesteren. Heel wat meubel- en interieurfabrikanten hebben door de toegenomen vraag een groter gamma uitgewerkt met talrijke accessoires, fauteuils, tafels, banken, kasten, stoelen enz… gebaseerd op organische vormen. Deze ronde en golvende vormen veelal afgeleid vanuit de natuur komen zacht en elegant over. Deze symbiose met de natuur wordt nog verder benadrukt met de toepassing van eigentijdse afwerkingsmaterialen. Vooral het gebruik van gemêleerde stoffen is aan een opmars bezig. Een gemêleerde stof is opgebouwd uit verschillende draaddiktes en kleuren. Meestal wordt het garen vóór het weven gekleurd om zo beter bestand te zijn tegen direct zonlicht. Het gebruik van zachte kleuren en verschillende draaddiktes bezorgt een gemêleerde stof een warmere uitstraling tegenover een effen stof. Een gemêleerde stof is ook beter geschikt voor een intensief woongebruik.

Zachte aardse kleurtinten en het gebruik van natuurlijke materialen zorgen voor innerlijke rust

Volgens heel wat interieurspecialisten wordt beige de kleur van 2023. Aangevuld met bijpassende tinten lichtgrijs, terra, mokkabruin en groen zorgen deze aardse kleuren voor een oase van rust in uw interieur. Op die manier brengen deze kleuren in combinatie met de organische interieurvormen de natuur naar binnen. Het is dan ook geen toeval dat we in deze huidige turbulente tijden vooral opzoek gaan naar herkenbaarheid, rust en comfort. Ook het groeiende bewustzijn voor milieu en een gezondere levensstijl geven het gebruik van deze modieuze aardse kleurtinten een extra boost. In het verlengde van deze gewijzigde mentaliteit zullen ook natuurlijke materialen aan populariteit winnen. De consument zal echter, nog meer dan vroeger, aandacht besteden aan de oorsprong en de ecologische voetafdruk. Hout is in deze context een sterk, goed te onderhouden en veelzijdig product. Het past in elke woonstijl en geeft een leefruimte een uitgesproken natuurlijke look. Hout is ook een duurzame grondstof want het is biologisch afbreekbaar en heeft veel minder impact op het milieu dan bijvoorbeeld staal of beton.

De beschikbare ruimte multifunctioneel inrichten en gebruiken

Interieur is meer dan kleuren en vormen. Door de Coronapandemie hebben we een heel andere kijk gekregen op wonen en werken. De term ‘hybride werken’ heeft definitief zijn intrede gedaan waarbij ook de woning anders wordt bekeken dan pakweg 5 jaar geleden. Vandaag de dag moet een huis of appartement in de eerste plaats multifunctioneel en efficiënt ingericht zijn waardoor we meer kunnen doen met de bestaande oppervlakte. Meubels moeten aangepast kunnen worden aan de omstandigheden, denken we hierbij aan een inbouwkast die ook kan functioneren als een bureau of een extra opklapbaar bed dat naadloos weggewerkt zit in een muur of een opbergkast. Een bijzettafel kan bijvoorbeeld ook luidsprekers of een oplaadpunt bevatten waardoor het meer wordt dan zomaar een stuk meubilair. We verwachten ook dat ons interieur slimmer wordt met intelligente en digitale functies zodat bijvoorbeeld ook domotica kan worden geïntegreerd.

Doe beroep op een interieuradviseur

In dit magazine vindt u heel wat ervaren interieuradviseurs, afwerkingsbedrijven en toonaangevende interieurzaken. Bent u van plan om binnenkort uw interieur aan te passen of opnieuw in te richten doe dan zeker vrijblijvend beroep op hun jarenlange expertise en praktische ervaring. Deze interieurpartners vormen zonder enige twijfel een grote meerwaarde bij een stijlvolle inrichting van uw droominterieur.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart