Laat je maandlast groeien met je inkomsten

Laat je maandlast groeien met je inkomsten

Toelichten waar huidige crisis over gaat, is op vandaag niet meer nodig. Wat wél voor u relevant kan zijn, is schetsen hoe u zich financieel het beste kan aanpassen om deze periode zonder al te veel stress en angsten door te komen… Wie zich aangesproken voelt: lees zeker verder !

Het ziet er niet naar uit dat de economie in de kortste keren weer helemaal in zijn plooi zal vallen. Onzekerheid neemt bij iedereen de bovenhand, maar anderzijds heeft de mens geleerd om zich aan te passen aan heersende omstandigheden. De corona-crisis zit nog vers in ons geheugen en heeft bewezen dat het leven onmogelijk volledig stil valt. We passen ons aan en gaan door ! iFinco zweert alvast bij het motto: “Er zijn meer oplossingen dan problemen”. BIS 2022 (DE Gentse bouw-en inspiratiebeurs) is daar rechtstreeks getuige van: ondanks de continue flow van negatieve berichten in de media, hebben wij een zeer boeiend en geïnteresseerd publiek mogen ontvangen op onze iFinco stand. Mensen blijven plannen maken en dromen realiseren. Het is aan ons, iFinco kredietmakelaars, om de financiële puzzel voor deze dromen in elkaar te doen vallen. Wij zoeken steeds naar de juiste oplossing die haalbaar is voor de klant, zowel in huidige omstandigheden, als later !

Voor elke klant gaat iFinco steeds op zoek naar de beste kredietvorm.

Zo gaan we bijvoorbeeld voor startende kopers die een beetje hulp nodig hebben van ouders of grootouders kijken in welke mate een pandstelling/waarborg van derden een optie kan zijn. Ook investeringsvastgoed of een 2e verblijf trachten wij op flexibele manieren te financieren zonder dat een eigen inbreng van liquide middelen vereist wordt*. Voor mensen die een aantal lopende leningen liever vereenvoudigd zien in 1 eenvoudig en minder zwaar krediet of maandlast, kijken wij graag om deze te hergroeperen of herfinancieren. Veel mensen geven op vandaag prioriteit om hun bestaande woning energie-efficiënter te maken en wensen hun renovatie nu te financieren. Daarbij is het voor velen van belang om de maandlasten niet te doen stijgen en toch bij te lenen. Dat kan! Een voorbeeld:

Huidige hypotheek openstaand saldo : 215 000€ (1248€/maand) Autolening : 12800€ (325€/maand) Persoonlijke lening : 33 000€ ( 423€/maand) – Totaal openstaande kredieten : 260 800€ – Totale maandlasten : 1996€ Te hergroeperen met of zonder extra budget : 260 000€ x 240 maanden : 1260€/maand Verschil : 736€/maand Eventueel 50 000€ werken : 310000€ : 20 jaar : 1735€ (verschil 261€) 310000€ : 25 jaar: 1502€ (verschil 494€)

Een andere optie die op vandaag aantrekkelijk is, is de startershypotheek:

In het begin liggen de aflossingen iets lager dan die van een klassiekeformule met vaste maandelijkse aflossingen. Daarna, al naar gelang de evolutie van het inkomen, nemen ze lichtjes toe en neemt de maandelijkse aflossing gestaag toe. Op deze manier groeit je hypotheek als het ware mee met de stijgende inkomsten. In ons voorbeeld komt de klassieke maandlast op 1.696,85€, ofwel 300€ minder dan de initiële maandlast. Wanneer je kiest voor deze lineaire kapitaalsaflossing op maat kan je bijvoorbeeld gaan voor een start aan 1320,36€. Deze maandlast stijgt maandelijks met ± 1,8€/maand. Na 9 jaar zit je op de klassieke maandlast. (voorbeeld puur ter illustratie).

Zoals reeds aangegeven, zijn er dus meer oplossingen voor dezelfde financieringsvraag. iFinco maakt er een zaak van om de wensen en noden van de klant af te stemmen op die oplossing. Maatwerk dus ! Bent u zelf benieuwd naar de visie van iFinco op uw vastgoeddroom ? Sta (dan toch) even stil bij iFinco voor een gratis gesprek om dan 100% vooruit te kunnen gaan.

* bij aankopen tot maximaal 1.000.000€


Let op geld lenen kost ook geld iFinco is bereikbaar via 09/224.22.22 of info@ifinco.be. iFinco krediet & verzekeringsmakelaars fsma 115954 A ondernemingsnummer BE 0652.774.663 Ommegangstraat 24-001, Evergem www.ifinco.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart