Maak kennis met Domani en Atelier Vierkant.

Maak kennis met Domani en Atelier Vierkant.

Ik overdrijf natuurlijk, maar slechts een beetje. Je persoonlijke oase of terras is toch niet compleet zonder wat groene planten. Een mooie grote palm aan het zwembad, olijfbomen in de loungehoek en rodondendrons op het nieuwe terras. Die prachtige planten verdienen een elegante pot die hun schoonheid minstens evenaart.

Hier bij Rechts van de kerk in Meigem (Deinze) zouden we geen outdoorexperten zijn, mochten we daar niets op gevonden hebben. Daarom hebben we een overeenkomst met twee van de meest prestigieuze en Belgische pottenlabels. Zowel van Domani als Atelier Vierkant bieden we een schare kwaliteitspotten aan in onze showroom. Lees verder en ontdek nog meer over deze merken met internationale faam.

Hoewel Domani uiteraard ook morgen betekent in het Italiaans, gaat het hier in deze context om het Antwerpse pottenmerk die dezelfde naam gekozen heeft voor zijn ambachtelijke producten. Al 25 jaar lang specialiseren zij zich onder andere in wintervaste (bloem)bakken in zink, terracotta potten met een verweerde, doch unieke look en traditionele vazen gebaseerd op de Japanse rakumethode, waardoor een kunstig patroon ontstaat van oppervlakkige barstjes op de vaas.

Mooi en verfijnd! Bij Domani zijn traditie en innovatie gelijkwaardig. Een andere manier om het te stellen is dat ze de traditionele methoden heruitvinden, dat voor zowel voor het gebruik van kleur als de techniek die bij Domani’s pottenambacht komt kijken. Ook bieden ze prachtige fonteinen aan voor in de tuin. Ondertussen is de Antwerpse fabrikant uitgegroeid tot een Europees begrip in hun vakgebied.

Een ander begrip in hetzelfde vakgebied is het eveneens in België opgerichte Atelier Vierkant. Net zoals bij Domani zijn plantenpotten gemaakt van schamokklei hun specialiteit. De schamok zorgt voor een iets ruwer uitzicht, uitermate geschikt om je tuin dat beetje meer te geven. Wie Atelier Vierkant zegt, denkt ook aan oprichter en West-Vlaming Willy Janssens. Met hem is het vijfentwintig jaar geleden immers begonnen. Alhoewel het bedrijf nu een internationale speler en grootmacht is, verwaarloost het zijn roots allerminst. Met de productievloer en showroom in Oostende kan dat ook niet. Atelier Vierkant heet zo wegens de eerste pot die Janssens, toen voor zijn eigen huis ontwierp en die, je raadde het al, vierkant is! Willy Janssens is blijven ontwerpen in lijn van de huizen waar zijn producten terecht kwamen. Vandaar dat het atelier onder aardig wat projecten in binnen- en buitenland zijn schouders heeft gezet. In België heeft het onder meer meegewerkt aan het interieur van The Jane, het restaurant van televisiekok Sergio Herman. Verder is de voetballer David Beckham klant bij Atelier Vierkant, of toch zijn (landschaps)architecten. Plots lijkt de boutade die hier bovenaan staat te pronken niet meer zo vergezocht. En met twee beschikbare Belgische topmerken namelijk Atelier Vierkant en Domani om uit te kiezen, is de ideale pot vinden voor je tuin helemaal geen moeilijke klus. Rechts van de kerk helpt je uiteraard met plezier. Kijk ook eens op onze site (www.rechtsvandekerk.be) of bezoek ons.


Rechts van de kerk Pastoriestraat 3 9800 Meigem (Deinze) 0475/53 53 99 info@rechtsvandekerk.be www. rechtsvandekerk.be

    Wenst u meer informatie over dit artikel?

    Neem via onderstaande formulier rechtstreeks contact op met de leverancier.

    Start typing and press Enter to search

    Shopping Cart