Zo gaat uw tuinhuis nog jaren mee

Zo gaat uw tuinhuis nog jaren mee

Tuinhuizen en andere houten constructies staan voortdurend bloot aan de meest extreme weersomstandigheden. Van UV-stralen en grote hitte tot regen, wind, sneeuw en aanzienlijke temperatuurschommelingen. Al deze factoren zorgen ervoor dat het hout vergrijst en vroegtijdig kan verouderen. Door het hout te behandelen met de juiste producten kan u de levensduur van uw houten tuinhuis, poolhouse of carport aanzienlijk verlengen. Er bestaat immers voor elke houtsoort een aangepast product.

Houten tuinhuizen in grenen worden best zo snel mogelijk na plaatsing behandeld. Herhaal deze behandeling om de 2 jaar. De premium kleurbeits van Yvan Christiaens is een all-in-one oplossing die het hout berschermt tegen schimmel, rot, houtworm en algen. Het product schilfert niet, is waterwerend, dampdoorlatend en vochtregulerend. De kleurbeits is verkrijgbaar in verschillende kleuren en laat je de textuur van het hout nog zien en voelen.

Voor houten constructies in onbehandeld hardhout, oliehoudende houtsoorten en thermohout, zoals iroko, ceder en thermo ayous raden we Nano Coating Pro Woodprotector aan. Dit product dringt in het houtoppervlak en vormt een duurzame en beschermende coating zonder de houtvezel open te zetten. Hierdoor is het hout makkelijker te onderhouden en te reinigen. Deze coating bemoeilijkt tevens de hechting van algen en schimmels en verandert het uitzicht van het hout niet. Het is volledig dampdoorlatend en bevat antibacteriële en UVblokkerende bestanddelen. Indien er op uw tuinhuis reeds mos- of algenvorming is opgetreden raden wij u aan om voor het gebruik van Nano Coating Pro Woodprotector het hout eerst te behandelen met Nano Coating Pro Woodcleaner. Dit product verwijdert het vuil en herstelt het oorspronkelijk uiterlijk en de natuurlijke schoonheid van hout. Het laat geen strepen na en beschadigt de houtvezels niet. Ook de natuur wordt gespaard: het bevat geen oxaalzuur en is chloridevrij.

Werkwijze

Nieuw hout even opschuren en afstoffen. Daarna kan u de beits meteen aanbrengen. Oud en reeds gebeitst grenen kan u best eerst reinigen met een warm zeepsopje. Spoel af, laat drogen, schuur op met schuurpapier en borstel schoon. Vervolgens brengt u de beits aan met een verfborstel.

Strak en duurzaam

Thermo ayous is de nieuwste houtsoort in het gamma. Het is een tropische loofhoutsoort, afkomstig uit Centraal Afrika. Het hout wordt thermisch gehard. Dat wil zeggen dat het in een speciale oven langdurig verhit wordt tot meer dan 180 °C. Dat verhitten van het hout gebeurt met hete stoom en er worden geen chemische middelen gebruikt, in tegenstelling tot bij geïmpregneerd hout. De ecologische voetafdruk van thermo ayous is dan ook beperkt.


BESTEL NU ONLINE Onderhoudsproducten voor Tuinhuis, Carport & Poolhouse. Verkrijgbaar via de webshop op shop.tuinhuizenfabrikant.be. Gratis verzending gans België.

Christiaens Yvan biedt u de ruimste keuze en mogelijkheden
voor het tuinhuis van uw dromen. Personaliseer uw tuinhuis, carport
of poolhouse met tal van opties. Op zoek naar inspiratie ? Vraag dan
uw Kijkboek aan via de website en kom zeker eens langs in één van
onze verkooppunten ! Want vroeg besteld is tijdig geleverd.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart