Kopen, bouwen of renoveren?

Kopen, bouwen of renoveren?

Alles hangt af van uw behoeften, de manier waarop u in het leven staat en hoe uw situatie evolueert doorheen de jaren.

Wanneer u koopt kan u snel verhuizen. Op de aankoop betaalt u registratierechten: dat moet volledig met eigen middelen. Over het algemeen is kopen goedkoper dan bouwen. Maar zelden voldoet een bestaande woning aan al uw wensen. Verborgen gebreken of extra kosten kunnen de pret bederven.

Wanneer u bouwt is dit op maat. Omdat alles nieuw is, bespaart u op onderhouds- of herstellingskosten en profiteert u van betere energieprestaties. Maar meestal is de totale investering groter dan bij aankoop. Bovendien betaalt u op bouwwerken 21% btw en blijft u meestal huren tijdens de het bouwen, zodat u dubbel betaalt. De oplossing: vraag een ’uitstel van kapitaalaflossing’ aan bij de bank.

Voor de meeste bouw-, verbouwings- of renovatiewerken hebt u vergunningen nodig. Afhankelijk van de werken kan u verschillende leningen afsluiten.

Denkt u aan een project? Maak een afspraak bij BNP Paribas Fortis Deinze

U wil een woning kopen, bouwen of renoveren regio Deinze?

Samen met u gaan we op zoek naar de beste oplossingen. Niet enkel voor kredieten en investeringen. Ook voor betalingen, beleggingen, kredieten, investeringen, verzekeringen, ondernemen, vermogensplanning, … bent u bij ons aan het juiste adres.

BNP Paribas Fortis Deinze bestaat uit een team van 4 zelfstandig zaakvoerders en 14 medewerkers die elk één of meerdere expertises hebben. Naast onze eigen medewerkers kunnen we ook steeds beroep doen op verschillende experten binnen de groep BNP Paribas Fortis.


Onze adviseurs ontvangen u graag op afspraak van maandag tot vrijdag, tussen 9u en 20u. Tolpoortstraat 17, 9800 Deinze 09 381 64 10 deinze@bnpparibasfortis.com

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart