Gefaseerde invoer EPC

Gefaseerde invoer EPC

Belangrijk nieuws voor eigenaars of de vereniging van mede-eigenaars (VME) van appartementsgebouwen: Gefaseerde invoer EPC gemeenschappelijke delen

De timing om te beschikken over een EPC voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw werd bijgestuurd in functie van de grootte van het appartementsgebouw. Het aantal gebouweenheden bepaalt wanneer het EPC verplicht moet aanwezig zijn:

Goed om weten

• Voor nieuwbouwappartementen is het EPC van de gemeenschappelijke delen verplicht tien jaar nadat de stedenbouwkundige vergunning is uitgereikt.

• Het EPC gemeenschappelijke delen is tien jaar geldig, maar moet aangepast worden bij werken die een invloed hebben op de energetische prestaties van de gemeenschappelijke delen, zoals (na)isoleren van vloeren, muren en daken, plaatsen van nieuwe voordeur, vervangen of vernieuwen van de collectieve technische installaties. Zo blijft het energieprestatiecertificaat actueel.

Het energieprestatiecertificaat residentiële gebouwen, gemeenschappelijke delen en nietresidentiële gebouwen kan alleen opgemaakt worden op verzoek van de eigenaar of de houder van een zakelijk recht en hun opdrachthouder, lasthebber of gevolmachtigde. Dit betekent dat een huurder geen opdracht kan geven tot het opmaken van een EPC of hij moet door de eigenaar gevolmachtigd zijn.

Afgedrukte EPC’s moeten met de hand ondertekend zijn. Digitaal ondertekende EPC’s zijn in afgedrukte vorm niet geldig. Duplicaten opgevraagd bij het VEKA of afgedrukt vanuit de Woningpas zijn niet ondertekend en bijgevolg niet geldig.

TVH CONSULT kan instaan voor de opmaak van het EPC gemeenschappelijke delen.


Emiel Clauslaan 135 Emiel Clauslaan 135, 9800 Deinze 09 282 82 12 0474 390 394

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart