De tijdloze charme van natuurleien en inlandse dakpannen

De tijdloze charme van natuurleien en inlandse dakpannen

Deze statige, landelijke villa in de groene rand rond Gent is een mix van nieuwbouw en renovatie. Op het perceel bevond zich reeds een oude boerderij met aanpalend stalgedeelte. Dit volume werd opgeknapt en voorzien van een nieuw dak. Het nieuwe en naastgelegen woonhuis zelf is gebouwd in T-vorm en vertoont tal van authentieke details die het landelijk karakter ervan onderstrepen en die, samen met het bestaande volume, zorgen voor een uniform geheel. Het ontwerp is van de hand van architect Jurgen Weyne. Bij dit project stond DE.VA.BO uit Waregem in voor alle daken zinkwerken.

Landelijk en authentiek

De woning is een typisch voorbeeld van de landelijke bouwstijl dankzij de combinatie van verschillende dakhellingen en door het toepassen van dakkapellen, erkers, grote dakoversteken, kleinhouten raamverdelingen en muurankers in de topgevels. DE.VA.BO bracht hier de onderdaken aan, plaatste de pannen, zorgde voor de goten en afvoeren net als voor het waterdichtend loodwerk aan de schouwen en dakkapellen.

De authenticiteit en klassieke uitstraling van het geheel werd extra onderstreept door het gebruik van rode Boomse pannen op het bestaande volume en van oude Pottelbergse blauw gesmoorde pannen op de nieuwbouw. De dakkapellen werden bedekt met dezelfde pannen, de zijkanten bekleed met Spaanse natuurleien. De noordboom dakkapel achteraan werd zelfs helemaal uitbekleed met deze kleine natuurleien. Ook het afdakje aan één van de topgevels werd met leien bedekt.

Verfijnde afwerkingen en details

Verfijnde afwerkingen en details vinden we terug in het gebruik van onder andere de noordboom dakpannen om de verschillende dakhellingen perfect op elkaar te laten aansluiten, de afgeronde eindstukken, de gecementeerde boorden aan de dakranden en de gietijzeren onderbuizen aan de afvoeren. Het betreft hier stuk voor stuk ingrepen die een gedegen materialenkennis en ervaring van de dakwerker vragen.

Familiebedrijf met lange ervaring

DE.VA.BO dakwerken uit Waregem, nabij Kortrijk, werd opgericht in 1989 en wist door de jaren heen een sterke reputatie in de sector op te bouwen. Ze bereikten dit door te werken met hoogwaardige materialen en bekwame vaklui. Het bedrijf is zowel actief in nieuwbouw als in renovatie en werkt ook vaak met doorleefde recuperatiematerialen, die voor een sfeervolle en authentieke uitstraling zorgen. Het werken met tegelpannen en natuurleien is slechts één van hun specialiteiten. Hun dagelijkse activiteit omvat dakwerken, gevelbekleding, zinkwerken, koperwerken, isolatie en platte daken in EPDM.

Hoofdaannemer project: Elbeko – www.elbeko.be


Bij DE.VA.BO kan u terecht voor dakwerken, gevelbekleding, zinkwerken, koperwerken, isolatie en platte daken in EPDM

Contacteer ons en we kijken samen naar de ideale oplossing voor uw dak en gevel. Pannewegel 50 – 8790 Waregem T 056 61 03 72 – F 056 61 09 55 Info@devabo.be – www.devabo.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart