Buitengewoon tuindesign

Buitengewoon tuindesign

Als je tuin buitengewoon, functioneel en estetisch moet zijn, is Pieter Wynendaele de geknipte tuin- en landschapsarchitect voor jouw tuinontwerp, -aanleg en –onderhoud. Zijn inspiratie haalt hij bij de Latemse Meersen, waar het bedrijf gelegen is. Goed voor unieke ontwerpen met een evenwicht tussen open ruimte en genegenheid met een focus op het ecologische aspect in een tuin. Zowel particulieren als projectontwikkelaars en bedrijven kunnen rekenen op de vakkundige en complete service van het bedrijf uit Sint-Martens-Latem.

De zaakvoerder kan zijn passie voor groen niet onder stoelen of banken steken. Hij volgde de middelbare opleiding tuinbouw gevolgd door de studie voor tuin- en landschapsarchitect aan het KASK Gent. Ondertussen heeft hij een bedrijf met een uitgebreid machinepark en verschillende medewerkers met elk hun specialisatie.

Elk project wordt door Tuinarchitectuur Pieter Wynendaele met hart en ziel uitgewerkt. “Wij staan garant voor een persoonlijke aanpak en zorgen voor het ontwerp, aanleg en onderhoud van uw tuin. Dit kan zowel een totaalproject zijn als een deelopdracht.

Bij de ontwerpopdrachten houden we in samenspraak met de klant rekening met de combinatie van verschillende factoren zoals de omgeving, de stijl van de woning, eventuele zichtasssen, oriëntatie, bodemgesteldheid, stedebouwkundige voorwaarden en de functionele kant van de tuin.

Met al deze factoren wordt het voorontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Om het geheel nog beter te kunnen plaatsen wordt een 3D-tekening van de tuin getekend.

Na het opmaken van het definitieve ontwerp, wordt samen met de klant nauwgezet de materiaalkeuze bepaald. Alsook het beplantingsplan dat minstens even belangrijk is als het ontwerp op zich. Belangrijk is dat de beplanting het hele jaar door iets te bieden heeft. In de laatste fase voor uitvoering wordt een gedetailleerd bestek opgesteld zodat de klant perfect weet hoeveel elk deel van zijn tuin kost en hoe de uitvoering gerealiseerd zal worden.”

De laatste jaren legt Pieter het accent ook steeds meer op waterpartijen in de tuin. Hij legt onder andere siervijvers, zwemvijvers als biologische zwembaden aan. Vooral de vraag naar de bouw van biologische zwembaden is de laatste jaren fors toegenomen. Hierin heeft hij zijn ervaring uit de klassieke zwemvijverbouw gebruikt om in combinatie met moderne technieken tot glasheldere biozwembaden te komen waarbij er gestreefd wordt naar water van drinkwaterkwaliteit. Focus hierbij is ook dat de waterpartij esthetisch geïntegreerd wordt in het volledige tuinconcept.

Bij Tuinarchitectuur Pieter Wynendaele kan u ook terecht voor het onderhoud van uw tuin. De klant wordt geholpen met advies en men staat in voor een periodiek of intensief onderhoud, met focus op detail en een correcte nette uitvoering.


Grote Moortel 13 – 9830 Sint-Martens-Latem GSM 0494 04 13 33

info@tuinarchitectuur-wynendaele.be www.tuinarchitectuur-wynendaele.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart