Tweede verblijf is zeer populair bij Belgen

Tweede verblijf is zeer populair bij Belgen

Een vakantiewoning is de ideale manier om rendement uit spaargeld te halen.

De laatste jaren is er steeds meer interesse voor een tweede woning, vooral bij mensen tussen 35 en 65 jaar. Ze kiezen niet enkel meer voor landen met een aangenaam klimaat en veel zon zoals de toppers Spanje, Frankrijk en Italië. Ook andere landen worden populairder. Denk aan België, Nederland of Oostenrijk. Geïnteresseerden in een vakantiewoning zijn op 14 en 15 mei 2022 welkom op de Second Home Expo in Gent.

Rush op tweede verblijven

Tijdens de lockdown in het voorjaar van 2020 viel de woningmarkt stil en konden veel Belgen sparen doordat zaken als reizen, restaurants en cultuur aan banden werden gelegd. Vanaf de zomer steeg de interesse in vastgoed naar ongekende hoogtes. Het tweede verblijf in eigen land kent vandaag nog steeds een boom, vooral aan de kust. Ook de markt van de tweede verblijven in het buitenland draait op volle toeren, met Spanje als uitschieter.

Vastgoed als ideaal alternatief voor spaarrekening

Als kind hebben we allemaal geleerd om ons geld te sparen bij de bank. De interesten waren aantrekkelijk dus waarom zoeken naar een alternatief voor de vertrouwde bank? Vandaag is de situatie anders: de rente staat historisch laag en sparen is niet meer interessant. Veel mensen gaan op zoek naar alternatieven voor hun spaargeld. Investeren in een tweede verblijf is een uitstekende manier om op lange termijn rendement te halen uit spaargeld. De historisch lage hypotheekrente is bovendien interessant voor de financiering van een vakantiewoning. Het is wel belangrijk dat je je goed informeert over je investering en het mogelijke rendement. Een pand mag nog zo mooi lijken op papier, dit zegt weinig over het rendement dat je er daadwerkelijk mee kan behalen. Een goede voorbereiding is veel waard!

Second Home Expo Gent

Wie wil investeren in een tweede verblijf kan zijn zoektocht starten op de Second Home Expo, die plaatsvindt op 14 en 15 mei in Flanders Expo Gent. Er is een uitgebreid programma samengesteld met verschillende seminaries op vlak van juridische en belastingtechnische zaken en ook over beheer, verhuur en rendement. Je kan doorlopend lezingen en presentaties bijwonen van experts en na elke sessie is er mogelijkheid om vragen te stellen. Zo ga je goed geïnformeerd naar huis en kan je werk maken van die tweede woning waar je al zo lang van droomt! Wil je meer rendement halen uit je spaargeld? Droom je van een tweede verblijf op een mooie plek? Mis dan de komende editie van de Second Home Expo niet! Kijk voor meer informatie en tickets op www.secondhome-expo.be

Activeer uw gratis tickets voor 2 personen met code: www.secondhome-expo.be/tickets Uw code: HNTRDS

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart