Dagmaat binnendeuren, “met troeven als kennis, een sterke service en kwaliteitsvolle producten maken wij het verschil ”

Dagmaat binnendeuren, “met troeven als kennis, een sterke service en kwaliteitsvolle producten maken wij het verschil ”

Dagmaat binnendeuren in Roeselare werd opgericht in augustus 2020 door Sam Lepoutre. Sam is al vele jaren vertrouwd met de sector en beschikt over een uitgebreide kennis, ervaring en expertise. Belangrijke troeven die ervoor gezorgd hebben dat Dagmaat reeds een mooi groeiparcours heeft afgelegd. Sam en zijn team zetten resoluut in op kwaliteit, een goede service en een lange termijn relatie met de klanten.

Voor Dagmaat is een binnendeur meer dan een functionele verbinding tussen twee ruimtes. Een binnendeur is hét sluitstuk van het interieur, de blikvanger van de muur en een esthetisch statement als vertaling van de woonstijl. We gingen langs in de nieuwe showroom te Roeselare voor een gesprek met zaakvoerder Sam Lepoutre en Sales verantwoordelijke Sean Robesyn die hun unieke visie onthullen achter dit bijzondere succesverhaal.

Een goed jaar geleden hebt u besloten om uw eigen bedrijf Dagmaat binnendeuren op te richten. Wat was uw motivatie en drijfveer om dit te doen?

SAM LEPOUTRE (Zaakvoerder Dagmaat) “ Vanuit een jarenlange vakkennis en vaardigheid in de sector van de binnendeuren voelde ik de enorme vraag vanuit de markt naar een goede en betrouwbare partner. Persoonlijk droomde ik al een tijdje van een eigen zaak en omdat ik voelde dat de tijd rijp was heb ik de sprong gewaagd. Nu een jaar later heb ik me die stap nog geen seconde beklaagd. Ik kan nu samen met mijn gedreven team de accenten leggen die voor mij belangrijk zijn waarbij ik met heel wat technische product- en marktkennis een hoogstaande kwaliteit kan waarborgen in materialen en service. Op die manier kan ik bouwen aan een lange termijn relatie met mijn klanten die gebaseerd is op vertrouwen en een uitstekend vakmanschap.

Mensen uit de professionele sector zijn ongetwijfeld vertrouwd met de term ‘dagmaat’. Maar kan u ook voor de niet-ingewijden onder ons de naam van uw bedrijf nog eens toelichten?

SAM LEPOUTRE (Zaakvoerder Dagmaat) “ Eigenlijk kan u het woord ‘Dagmaat’ op twee manieren bekijken. Voor de professionelen is dit een heel courante term die gebruikt wordt voor ‘de vrije doorgang in een opening’. Maar voor mij heeft het woord ‘dagmaat’ ook nog een tweede betekenis als een beeldspraak op de meer persoonlijke term ‘Dag maat’. Met die insteek wil ik de manier waarop we onze klanten begeleiden in hun keuze benadrukken, zoals we dat ook voor onze beste vriend zouden doen.


“ Bij Dagmaat luisteren we aandachtig naar de wensen van de klant waarbij we steeds eerlijk en deskundig te werk gaan en de gepaste binnendeur voorstellen volledig conform de verwachtingen, de stijl en het budget. ” ( Sam Lepoutre (zaakvoerder Dagmaat)


Bij Dagmaat binnendeuren denken jullie elke dag ‘outside-the-box’. Hoe vertaalt zich dat concreet in jullie gamma en de service die jullie geven?

SEAN ROBESYN (Sales verantwoordelijke – Dagmaat) “ Binnendeuren verkopen uit een standaard brochure is niet onze werkwijze. Wij gaan uitgebreid op zoek naar wat de klant echt nodig heeft. Indien gewenst stellen we zelfs in onderling overleg een volledig nieuwe deur samen. Onze nieuwe showroom te Roeselare is een enorme meerwaarde voor de klant. Hier kunnen we mensen op een aangename manier ontvangen en hun kennis laten maken met een breed kwalitatief gamma binnendeuren in een uitbreide range van materialen en verschillende afwerkingsmogelijkheden. ”


Dagmaat binnendeuren werkt samen met particulieren, aannemers en projectontwikkelaars.


Is dit een bewuste keuze en welke meerwaarde en service kunnen jullie bieden voor een projectontwikkelaar en zijn klant?

SEAN ROBESYN (Sales verantwoordelijke – Dagmaat) “ Ja, dit is zeker een bewuste strategie. Bij Dagmaat werken we met alle doelgroepen samen zodat we een brede focus kunnen behouden. Bovendien resulteert onze samenwerking met projectontwikkelaars in heel wat extra werken wat er voor zorgt dat onze mensen door hun dagelijkse ervaring op het terrein, kunnen uitgroeien tot échte specialisten in hun vak. Daarnaast zorgt de samenwerking met projectontwikkelaars voor een schaalvoordeel waardoor we grotere volumes kunnen aankopen en een uiterst interessante prijs-kwaliteitsverhouding kunnen garanderen naar onze klanten. Tot slot denken we ook proactief mee in het bouwproces. In navolging van onze uitgebreide service gaan we ook na of de keuze van de binnendeuren een invloed heeft op het werk voor de vloerder, de elektricien, de plakker, enz… Die verantwoorde manier van meedenken inclusief het perfect nakomen van gemaakte afspraken, betekent een gevoelige tijdswinst voor de ontwikkelaar en zijn projectleider. Maar ook voor onze particuliere klanten die niet altijd over de nodige kennis beschikken zal onze proactieve aanpak eventuele fouten voorkomen voor andere betrokken aannemers. ”


Kleine weg 237 I 8800 Roeselare I +32 51 79 27 27 info@dagmaat.be I www.dagmaat.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart