5 Belangrijke redenen waarom u best samenwerkt met een professioneel vastgoed makelaar.

5 Belangrijke redenen waarom u best samenwerkt met een professioneel vastgoed makelaar.

Anno 2020 zijn er nog steeds heel wat mensen die er steevast van overtuigd zijn dat ze hun woning best zelf verkopen zonder tussenkomst van een professioneel makelaar. Als we navraag doen naar hun motivatie hiervoor blijkt vooral het uitsparen van een commissieloon de grootste drijfveer te zijn. De praktijk op het terrein bewijst echter het omgekeerde waarbij samenwerken met een erkend vastgoed makelaar u net heel wat meer geld kan opbrengen. De ervaring en kennis van een professioneel makelaar inschakelen is vandaag de dag zeker geen overbodige luxe. Lees verder en ontdek nu 5 belangrijke redenen waarom u het best beroep doet op een erkend vastgoed makelaar.

1. Een correcte prijsbepaling is cruciaal

Heel wat eigenaars laten zich te veel leiden door de emotionele band met hun pand. Hierdoor maken ze soms geen realistische inschatting van de waarde. Het vragen van een te hoge startprijs is dan ook een veel gemaakte fout waardoor heel wat potentiële kopers onmiddellijk afgeschrikt worden. Een makelaar kent de vraag en aanbod op de markt en kan dan ook beter inschatten wat uw woning effectief waard is. De makelaar houdt hierbij rekening met heel wat verschillende factoren en maak u geen zorgen want hij/zij zal ook altijd een maximale marktconforme verkoopprijs nastreven.

2. Geniet van een professionele marketingmachine

Enkel en alleen uw pand op een zoekertjes site plaatsen is meestal niet meer voldoende. Vandaag de dag hebben heel wat professionele makelaars hun eigen volwaardige marketing-machine uitgebouwd. Hierbij wordt de modernste apparatuur ingeschakeld met gebruik van reflexcamera’s, breedhoeklenzen en droneshots. Deze nieuwe technieken brengen uw pand op een unieke en hoogwaardige manier in beeld. Veel makelaars zijn ondertussen ook zeer vertrouwd met de google-zoekmachine waardoor uw pand in geen tijd door de juiste mensen gevonden kan worden op het internet. Geprinte advertenties doen het ook nog steeds heel goed waarbij het magazine Home & Trends door zijn intensieve samenwerking met erkende vastgoedmakelaars, bewezen heeft een groot doelpubliek te kunnen bereiken.

3. Maak gebruik van een uitgebreid netwerk

Naast een uitgekiemde marketingcampagne zal uw makelaar ook terugvallen op zijn eigen netwerk van potentiële kandidaat-kopers. Met gerichte mailings wordt uw pand onmiddellijk gelanceerd binnen een grote doelgroep van mogelijke kopers. Een proactieve promotie van uw pand binnen dergelijk uitgebreid netwerk zorgt voor een ongekende hefboom waardoor uw verkoopkansen gevoelig toenemen.

4. Hulp in de administratieve rompslomp

Jaar na jaar verstrengt de wetgeving in België en bovendien worden ook de controles continu opgedreven. Een EPC-certificaat, bodemattest, elektriciteitsattest, stookolieattest, watertoets… kan u nog volgen ? Een makelaar heeft de kennis waardoor hij vertrouwd is met deze materie. Hij/zij zal uw dossier dan ook mee helpen vervolledigen zodat u er kan op vertrouwen dat alle papierwerk perfect in orde is. Op die manier bespaart u heel wat tijd en wordt u tijdens de verkoop niet geconfronteerd met eventueel administratieve problemen.

5. Ervaring en mensenkennis

Een professionele makelaar is een geboren onderhandelaar die zeer vertrouwd is met het soms emotionele parcours dat gepaard gaat bij het verkopen van een woning. Een makelaar kan goed informeren, luisteren, analyseren en waar nodig snel en efficiënt handelen. Hij/ zij zal dus door zijn ervaring en mensenkennis een belangrijke meerwaarde bieden in het verkoopproces waarbij u steeds zeker bent dat het hoogst haalbare prijsvoorstel voor uw pand op tafel ligt. Tot slot willen we u ook nog enkele nuttige tips meegeven bij de zoektocht naar de beste makelaar voor uw pand. Kies een makelaar die vertrouwd is met uw regio. Hij/zij kent perfect de lokale woningmarkt en weet welke prijzen er van toepassing zijn in uw buurt. De overkoepelende beroepsorganisatie van de vastgoed makelaars zorgt ervoor dat kwaliteit en professionaliteit binnen de sector gewaarborgd zijn. Zoals in alle sectoren slippen er af en toe ook wel eens minder betrouwbare makelaars door de mazen van het net. Kijk daarom, voordat u in zee gaat met een makelaar, steeds na of deze in het bezit is van een BIV-nummer. Dit BIV-nummer staat garant voor een kwaliteitslabel en wordt enkel toegekend aan professionele erkende makelaars. Bijna alle vastgoedmakelaars werken op basis van een commissie. Deze commissie is gebaseerd op de verkoopwaarde van uw pand. Officiële barema’s bestaan niet maar algemeen ligt dit meestal tussen de 3 à 5% afhankelijk van de omstandigheden en de waarde van uw pand. Voor dit commissiebedrag zou u in principe een totaalservice moeten ontvangen.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart