Vastgoed aan de kust heeft alle wind in de zeilen

Vastgoed aan de kust heeft alle wind in de zeilen

Ontdek waarom de Belgische kust synoniem staat voor genieten.

Hopelijk krijgen we dit jaar opnieuw een warme en aangename zomer. Nu de corona maatregelen langzaam maar zeker voorzichtig afgebouwd worden kijken we ongetwijfeld met zijn allen uit naar een welverdiende vakantie. Een vakantie die er voor velen van ons heel anders zal uitzien dan we gewend waren. De corona pandemie zal voor sommige sectoren gegarandeerd nog diepe littekens nalaten die tijd zullen nodig hebben om te helen. Anderzijds heeft deze pandemie ons ook wakker geschud uit ons droombeeld dat we alles zomaar vanzelfsprekend kunnen nemen. Vrienden en familie spelen opnieuw een centrale rol in ons leven en meer dan ooit beseffen we dat het woord ‘genieten’ niet enkel in het woordenboek thuis hoort. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat heel wat Belgen opnieuw dromen van hun eigen appartement aan zee.

Het idee om te genieten dichtbij huis samen met de kinderen, familie en vrienden is een beeld dat we allemaal koesteren. In dit Home en Trends magazine brengen we u een unieke kustspecial die u kennis laat maken met de vele unieke troeven van onze Belgische kust. Inzoomen op alle kustgemeenten zou ons iets te ver leiden maar niettegenstaande passeren wel heel wat badsteden de revue. Lees verder en kom te weten wat u deze zomer mag verwachten aan onze Belgische kust. Leer ook de badplaatsen beter kennen en ontdek, in uw zoektocht naar het ideale appartement aan zee, de unieke pluspunten van elke kustgemeente.

Knokke-Heist, veel meer dan alleen maar een dagje shoppen

Het mondaine Knokke-Heist profileert zich al vele jaren als dé meest exclusieve shopping locatie aan zee. U vindt er tal van gerenommeerde boetieks met internationale luxe merken waarvan de meeste ook op zon- en feestdagen open zijn. Deze zomer is Knokke-Heist ook opnieuw de ‘place-to-be’ voor hippe beachbars. U kan in meer dan 20 verschillende beachbars genieten van een lekkere cocktail met zicht op zee. Op de chique dijkboulevard kan u een rustige wandeling maken of misschien zoekt u toch liever de koelte van de zee op langs het 10 kilometer lange zandstrand dat naadloos uitmondt in het prachtige natuurgebied Het Zwin. Nieuw deze zomer zijn de 200 ‘cabriocabines’ waar u veilig kan liggen op het strand in een persoonlijk afgebakende zone. Ook families met kinderen vinden deze zomer absoluut hun gading in Knokke-Heist. Met een hippe rollerskatepiste ter hoogte van de Margaretakerk speelt de gemeente slim in op de groeiende populariteit van het rolschaatsen. De unieke jaren ’50 retrosfeer dompelt de hele rollerskatepiste onder in een ware ‘Grease movie’ waar u zich al vrij snel Olivia Newton-John en ‎John Travolta zult wanen. Met het thema ‘50 tinten Heist’ wordt ook het centrum van Heist onder het oog van de internationale straatkunstenaar Leon Keer deze zomer opgefleurd met kleurrijke vlaggen, fleurige bloembakken, 3D-art en andere indrukwekkende optische illusies.

“ De Knokse vastgoedmarkt wordt voor een groot deel gedomineerd door de vermogende vijftigplusser. ”

Residentieel Project Duinenwater Knokke – Triple Living

Knokke behoudt zijn ‘pole-position’ als meest exclusieve vastgoedmarkt aan zee

Knokke-Heist beschikt over een uitgesproken exclusieve vastgoedmarkt die zich vooral focust op de kapitaalkrachtige investeerder. Nog meer dan in andere badsteden wordt hierdoor de Knokse vastgoedmarkt grotendeels gedomineerd door de vermogende vijftigplusser. Om die reden heeft de Knokse immobiliënmarkt al jarenlang een vrij stabiel karakter met een bredere veerkracht. Het is vooral door deze onmiskenbare veerkracht en het groeiend vertrouwen in de toekomst dat de exclusieve vastgoedmarkt in Knokke op het eerste zicht de corona crisis reeds grotendeels lijkt verteerd te hebben. Tijdens de lockdown zelf namen de kandidaat-kopers uiteraard ook een afwachtende houding aan. Maar nu midden juli is er van die crisissfeer bijna niets meer te merken. Voor een duurzaam herstel is het nog wat wachten tot na de zomer, maar de signalen en de vastgoed verkoopcijfers van de voorbije weken zijn alvast meer dan veelbelovend.

Nieuwpoort, jong en dynamisch

Nieuwpoort is een bijzonder actieve kustgemeente met een perfecte combinatie tussen heden en verleden. De badplaats is niet alleen maritiem belangrijk met de grootste jachthaven van Noord Europa, maar speelt ook historisch een cruciale rol in de geschiedenis van onze Belgische kust. In Nieuwpoort-Stad kan u heel wat historische bezienswaardigheden en monumenten terugvinden. Ook voor watersporters is Nieuwpoort de perfecte vakantiebestemming. U vindt er goed uitgeruste watersportfaciliteiten en uitstekende zeilscholen. Het strand van Nieuwpoort wordt deze zomer ingedeeld in vijf zones met elk een eigen kleur. Elke zone wordt individueel gemonitord door stewards die een oogje in het zeil houden en eventueel kunnen bijsturen waar nodig.

Foto Immobel Riverview Nieuwpoort

Nieuwpoort, stijlvol wonen in een maritieme sfeer

Nieuwpoort is uitgegroeid tot het Knokke-Heist aan de Westkust. Het resultaat van doorgedreven investeringen onder meer in een geavanceerde jachthaven. De sfeer van Nieuwpoort is dan ook vooral maritiem georiënteerd. De vastgoedprijzen op de dijk zijn de voorbije jaren stevig gestegen, maar blijken nu toch een voorlopig hoogtepunt te hebben bereikt. Vastgoed op de dijk en in de jachthaven blijven wel bijzonder populair. Ook in Nieuwpoort blijkt de corona lockdown weinig of geen impact te hebben gehad. De vraag naar duurdere appartementen lijkt een stukje te stagneren, maar de vraag naar typische 2 en 3-slaapkamer appartementen is wel nog in stijgende lijn. De verwachting bij lokale vastgoedexperts is dan ook dat deze populaire 2 en 3-slaapkamer appartementen dit jaar een verdere prijsstijging zullen kennen.

Bredene, in alle vrijheid genieten aan zee

Bredene is de enige kustgemeente zonder een traditionele zeedijk. In de plaats kan iedereen genieten van een ongerept duingebied en heel wat rustige plekjes op het lang uitgerekte zandstrand. De kustgemeente organiseert deze zomer zijn toeristische zone met het thema ‘Geef ruimte!’. Het gemeentebestuur nam de beslissing om het naaktstrand dit zomerseizoen niet te openen waardoor er extra strand vrij komt. Elk jaar organiseert Bredene het BK Zandkastelen bouwen. Met de coronamaatregelen wil de gemeente deze zomer echter grotere groepen vermijden, dus werkte ze een alternatief uit. Wie een zandkasteel maakt kan hiervan een foto doormailen naar toerisme@bredene.be. Wekelijks wordt één winnaar gekozen waarvan de foto dan op de Facebookpagina van de gemeente zal worden geplaatst.

© Max-Visuals

Wonen in Bredene staat synoniem voor onthaasten en genieten van het leven

Vergeleken met de rest van de Belgische kust is de vastgoedmarkt in Bredene relatief klein. Het zwaartepunt ligt voornamelijk langsheen de bekende Kapelstraat waar de voorbije tien jaar heel wat moderne nieuwbouwappartementen zijn ontwikkeld. Door deze ontwikkeling heeft de straat een nieuw elan gekregen die als een belangrijke katalysator werkt op de rest van de gemeente. Binnenkort start er ook een nieuwe ontwikkeling ter hoogte van het bekende Staf Versluys centrum met de bouw van 81 stijlvolle nieuwbouwappartementen en een bijhorend design hotel. Gelijklopend met deze ontwikkeling zal ook de buurt rond het Staf Versluys centrum volledig heraangelegd worden. Wie in Bredene vastgoed koopt heeft ongetwijfeld een voorliefde voor de duinen en de natuur. Wonen in Bredene staat dan ook synoniem voor onthaasten en vooral genieten van het leven.

De Haan, authenticiteit, rust en schoonheid

De Haan is zonder twijfel de parel aan onze kust. U vindt er geen typische hoogbouw maar een wirwar van kronkelende lanen met prachtige villa’s omgeven door groen. De Haan is de uitgelezen plaats waar u erfgoed kunt beleven en nog steeds de grandeur van de Belle Epoque periode kan opsnuiven. Dit jaar viert De Haan ook het 25-jarig bestaan van de bekende villawijk ‘De Concessie’. Doordat er zich geen grote appartement complexen langsheen de zeedijk bevinden straalt De Haan vooral een sfeer van authenticiteit, rust en schoonheid uit. Tijdens de zomermaanden is er geen specifiek coronaplan voor de gemeente. Iedereen is dus welkom op het strand zolang er een voldoende grote veiligheidsafstand kan bewaard worden.

Foto Agence Du Coq

“ In De Haan en Wenduine hebben de meeste residentiële projecten een uitgesproken villaarchitectuur.”

De Haan – Wenduine. Vastgoed met een uitgesproken villa-architectuur

Door het relatief beperkte nieuwbouwaanbod zaten de voorbije jaren de vastgoedprijzen in De Haan in de lift. Ook het naastgelegen Wenduine kon genieten van sterke prijsstijgingen. De meeste vastgoedprojecten in De Haan en Wenduine differentiëren zich vooral met een uitgesproken villa-architectuur waarbij projectontwikkelaars binnen de geest van de kustgemeente vooral stijlvolle laagbouwprojecten ontwikkelen met aangelegde groene binnentuinen en waterpartijen. Bent u voor deze zomer nog op zoek naar de aankoop van een instapklaar appartement of een instapklare woning? Bezoek dan zeker De Haan – Wenduine en ontdek enkele instapklare authentieke villa’s of recente nieuwbouw projecten.

De Panne, een vakantiebestemming voor het hele gezin

Als kustgemeente vlak naast de Franse grens is De Panne veel meer dan enkel en alleen de thuisstad van het beroemde Plopsaland. De gemeente zelf profileert zich ook als dé vakantiebestemming voor het hele gezin met een uitgebreid activiteitenprogramma. In juli en augustus zorgt toerisme De Panne voor een zomer vol boeiende animatie onder het motto ‘De Panne Passe-Partout’. In de Zeelaan heerst er altijd een gezellige sfeer en op het vernieuwde Marktplein en de Zeedijk kan u lekker tafelen in één van de vele leuke bistro’s, tavernes en restaurants. Als kers op de taart beschikt De Panne ook over een mooie en diverse natuur met talrijke bossen, duinen en het prachtige 340 hectare grote natuurreservaat De Westhoek. De ideale plek om te wandelen, te lopen of te fietsen.

De Panne Duinenzee Skyline Europe

De Panne, zorgeloos wonen met zicht op zee

De Panne is een prachtige plek om te wonen aan zee. Een bijzondere plaats waar u 365 dagen in alle rust een aangenaam vakantiegevoel kan beleven. Prachtige stranden, veel natuur en heel wat leuke winkels en restaurants zorgen voor een unieke cocktail. Wie op zoek is naar een stijlvolle assistentiewoning op een idyllische ligging aan het strand moet zeker De Panne bezoeken. U kan er zorgeloos leven met een comfortpakket volledig op uw maat. Naast de zorgpermanentie kan u ook beroep doen op allerhande bijkomende diensten zoals poetshulp, klusjesdienst, strijkhulp en een boodschappendienst.

Koksijde-Oostduinkerke, het mekka voor de levensgenieter

Met de bekende garnaalvissers te paard en de verschillende optochten is folklore nooit ver weg in Koksijde-Oostduinkerke. Deze badplaats heeft niet alleen de hoogste duin van de Belgische kust maar wordt ook wel eens de ‘bloemenbadplaats’ genoemd vanwege de vele kleurrijke boetiekjes en de befaamde bloemenmarkten. Ook culinair scheert Koksijde-Oostduinkerke hoge toppen met tal van kwalitatieve horecazaken. U kan er terecht voor een snelle hap, een romantische tête-à-tête of een gezellig familiediner. Deze zomer hoeft u in Koksijde-Oostduinkerke uw strandplekje niet te reserveren en kan u zonder problemen overal op het strand plaatsnemen met uw bubbel. Op het strand en de dijk worden er coaches ingezet om alles in goede banen te leiden.

Koksijde-Oostduinkerke, wonen in één van de meest populaire badplaatsen

Koksijde-Oostduinkerke is al jaar en dag één van de meest populaire badplaatsen bij tweedeverblijvers. Dit hoeft niet te verwonderen. Enerzijds faciliteert de gemeente een uniek ecosysteem met een breed scala aan activiteiten dat garant staat voor een hoogstaande levenskwaliteit. Anderzijds is er een ruim vastgoedaanbod aanwezig in verschillende prijsklassen. Van exclusieve assistentiewoningen, prachtige villa’s in de duinen tot betaalbare 2-slaapkamer appartementen en prestigieuze penthouses… in Koksijde-Oostduinkerke vindt iedereen zijn gading.

Cadzand-Bad, een oase van rust grenzend aan het Zwin

Cadzand-Bad is de meest zuidwestelijke badplaats van Nederland, grenzend aan het Zwin en gelegen naast het mondaine Knokke-Heist. De voorbije jaren ontpopte deze prachtige badplaats zich meer en meer als een kwaliteitsvolle en rustige tegenhanger voor de Belgische kust. In Cadzand en omgeving vindt u natuur en rust overgoten met een typische Nederlandse gastvrijheid. Het achterliggende Zeeuws-Vlaanderen is ook de regio bij uitstek voor onvergetelijke fiets- en wandeltochten. Ontdek dit uitgestrekte gebied met een onbegrensde horizon, een schilderachtige kustlijn en ongerept duingebied. Geniet van de rijke gastronomische cultuur met een uitgebreid aanbod van verse lokale producten. De nieuwe aangelegde jachthaven is een belangrijke aanwinst voor het florerende Cadzand-Bad en huisvest ook het befaamde restaurant ‘Air Republic’ van topchef Sergio Herman.

© Air Republic

Cadzand-Bad, ook een heel klein beetje

Belgisch De voorbije tien jaar onderging Cadzand-Bad een ware transformatie. Door de toenemende populariteit bij de Belgen zijn ondertussen ook verschillende toonaangevende Belgische projectontwikkelaars bijzonder actief in deze badplaats. Hier vindt u echter geen hoogbouw projecten, maar enkel stijlvolle laagbouwprojecten volledig in de geest en het DNA van de gemeente Cadzand. Dankzij deze doordachte visie die vooral inzet op kwaliteit en een hoogstaand wooncomfort werden enkele prestigieuze residentiële vastgoedprojecten ‘buiten categorie’ ontwikkeld. Wie dus op zoek is naar de ‘crème de la crème’ of het neusje van de zalm in vastgoed moet zeker en vast een bezoek brengen aan Cadzand-Bad.

Oostende, een stad die nooit slaapt

We eindigen onze tocht bij de Koningin der Badsteden, Oostende. Ongetwijfeld met voorsprong de grootste maar ook meest diverse badstad aan onze Belgische kust. Een stad waar u 365 dagen kan ontspannen, shoppen, genieten, lekker dineren en cultuur opsnuiven. Een stad die nooit slaapt en u keer op keer opnieuw verrast met tal van activiteiten en zijn rebelse eigenzinnigheid. Door de coronamaatregelen heeft Oostende spijtig genoeg enkele grote massa-evenementen moeten schrappen. Maar Oostende is absoluut niet bij de pakken blijven zitten en doet zijn glansrol als meest creatieve badstad aan zee ook deze zomer opnieuw alle eer aan. U kan op heel wat plaatsen zoals de Oosteroever en Mariakerke de drukte ontlopen. Op deze twee grote stranden is er geen aanmeldingssysteem.

Op de drukste stranden zal alleen op piekdagen gewerkt worden met een aanmeldingssysteem dat steeds enkele dagen op voorhand aangekondigd zal worden. Bent u geen strandliefhebber? Dan kan u in het bruisende stadscentrum terecht voor een dagje shoppen of tal van culturele activiteiten. Onder de noemer ‘Zomer in O’ organiseren onder meer De Grote Post, TAZ (theater aan zee) en Mu.ZEE een reeks coronaproof voorstellingen en concerten. Van 11 juli tot en met 16 augustus kan u in open lucht alvast een rondreizend theater tegenkomen in verschillende Oostendse wijken. Op dinsdag 14 juli opende ook het vernieuwde James Ensorhuis met zijn uniek interactief belevingscentrum. Enkele jaren geleden zette Oostende zich ook internationaal op de kaart met het street art festival ‘The Crystal Ship’. Ook dit jaar zullen deze grootse kunstwerken alvast een kleurrijke meerwaarde geven aan de stad. Hebt u kinderen dan moet u zeker de ‘TikTok-Tour’ eens uitproberen met een wandeling langs 10 locaties waarbij de kids telkens een leuk filmpje kunnen opnemen.

© Foto Versluys

Oostende, stad met de snelst groeiende skyline van België

Wie Oostende al een tijdje niet heeft bezocht moet deze zomer zeker eens een bezoekje brengen. U zal de stad amper nog herkennen. Oostende heeft zich de voorbije jaren heruitgevonden en is in een recordtempo vernieuwd met verkeersvrije straten en pleinen, tal van waterpartijen en opvallend veel groen. De stad aan zee verwelkomt u alvast in een volledig nieuw state-of-the-art treinstation. Maar ook de omliggende stationsbuurt zelf ondergaat momenteel een ware metamorfose met de ontwikkeling van een compleet nieuwe stadswijk. Hoge beeldbepalende woontorens staan garant voor een prachtige verticale geleding, waardoor op het grondniveau meer plaats is voor groene accenten met veel ruimte voor recreatie, sport en ontspanning. Ook op de Oosteroever ter hoogte van het bekende Fort Napoleon, ontdekt u een volledig nieuwe trendy stadswijk met tal van iconische torengebouwen die de skyline van Oostende een toonaangevende nieuwe internationale signatuur geven. Ook hier blijven de zee, het strand en het beschermde duingebied een hoofdrol spelen en worden er rondom de beeldbepalende woontorens ook nieuwe stadsparken en binnentuinen aangelegd. Ter hoogte van de Troonstraat aan de Wellington Golfbaan en het stadion van KV Oostende staan momenteel ook enkele nieuwe exclusieve hoogbouwprojecten in de stijgers. Wie dus op zoek is naar vastgoed aan zee moet zeker een bezoek brengen aan Oostende. De stad beschikt met voorsprong over het grootste en meest diverse vastgoedaanbod aan de kust. Naast de grote stadsprojecten blijft de stad ook inzetten op reconversie en kleinere inbreidingsprojecten. Ook op de zeedijk zelf kan u nog steeds terecht voor een ruim aanbod van appartementen.

O’Sea Senior City Oostende Immobel

CONCLUSIE

De Belg herontdekt vastgoed aan zee Voor sommigen klinkt het misschien als een verrassing maar afgaande op de verkoopcijfers in juni lijkt het alsof de Belgische kust versterkt uit de corona crisis zal komen. Waar in april en mei nog een groot deel van de Belgen de kat uit de boom keken is de vraag naar vastgoed aan zee de voorbije weken amper nog bij te houden. Navraag bij vastgoedexperten leert ons dat de Belg opnieuw kiest voor zekerheid en dus de voorkeur geeft aan een vastgoedinvestering in eigen land. Tijdens de lockdown periode zijn heel wat mensen tot inzicht gekomen dat vrienden en familie belangrijk zijn. Een tweede verblijf aan zee past dan ook perfect binnen dit plaatje. De afstanden zijn kort en bovendien staat de Belgische kust garant voor een hoogstaande levenskwaliteit met de zekerheid van een goede lokale zorg. Veel Belgen twijfelen dan ook niet langer en kiezen voor een appartement aan zee. Ontdek in dit Home en Trends magazine alvast enkele unieke projecten aan de kust en misschien kan u binnenkort als trotse eigenaar ook genieten van een nieuw appartement aan zee.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart