Oryx Projects

Oryx Projects

Oryx Projects nv is een Belgische projectontwikkelaar, die samen met o.a. Aclagro nv (infrastructuurwerken, sanering/sloping), AC Materials, … deel uitmaakt van de Square Group. In het verlengde van de activiteitsdomeinen van Aclagro nv werd in 2005 met ‘Aclagro Projects’ de herontwikkeling van een oude rubberfabriek tot het residentieel project ‘Cotton Island’ te Gent aangevat.

Op 1 januari 2014 werd besloten om alle competenties in projectontwikkeling te bundelen in de afzonderlijke entiteit ‘Oryx Projects nv’. De naam “Oryx” is ontleend aan een elegante, krachtige en intelligente Afrikaanse antilopensoort die er met een enorm aanpassingsvermogen in slaagt om de extreme omstandigheden van de woestijn te overleven. Een metafoor die sprekend is voor de steeds veranderlijke wereld van de projectontwikkeling.

Met Oryx Projects nv richten we ons op niet zo voor de hand liggende, strategisch gelegen sites in stedelijke gebieden. Ons team zien we als onze kracht, waarmee we met kennis en ervaring vanuit een gedrevenheid zelfs de meest complexe site omvormen tot een kwalitatieve, unieke woon- en leefomgeving.

Oryx voert de procesregie uit in opdracht van externe opdrachtgevers (waaronder Aclagro Projects, maar ook met aanspreken van familieholdings, patrimoniaal kapitaal, …) voor vastgoedprojecten, die beantwoorden aan haar missie.

Oryx Projects treedt dus op als tussenschakel tussen 2 groepen klanten:

  • De externe opdrachtgevers, waar Oryx Projects nv de procesregie voert in de diverse vastgoedprojecten
  • De kopers/eindgebruikers van de vastgoedprojecten (kopers/huurders van de gerealiseerde appartementen, woningen, kantoren, commercieel vastgoed).

Missie

Oryx Projects ontwikkelt op een deskundige en efficiënte wijze op stedelijke toplocaties vastgoedprojecten, die een meerwaarde bieden voor de gebruikers en hun omgeving.

Wij geloven heel sterk in de toekomst en de groei van steden, waar steeds meer mensen willen verblijven en graag vertoeven. We kiezen dan ook bewust voor strategisch gelegen projecten in een stedelijke omgeving. Veelal gaat dit over herbestemming van oudere sites.

Onze projecten worden duurzaam en toekomstgericht uitgewerkt. Door onze efficiënte en klantgerichte werking zorgen we ervoor dat dit niet ten koste gaat van betaalbaarheid, kwaliteit of comfort. Onze klanten worden uitgebreid geïnformeerd, ondersteund en weten dat ze op ons kunnen vertrouwen.

Hoe werken we

Projectontwikkeling is bij uitstek een multidiscipinair verhaal. Het team van Oryx Projects nv bestaat uit ervaren medewerkers in diverse disciplines. Voor de uitwerking van haar projecten omringt Oryx Projects nv zich met externe ontwerpers, studieburelen, aannemers … Deze worden met zorg geselecteerd en beschikken over de nodige expertise in hun vakgebied.

Aan de basis van een succesvol project ligt een zorgvuldig uitgekozen locatie. Onze knowhow op vlak van sanering, met Aclagro nv als zustermaatschappij, en het oplossen van complexe juridische of andere situaties zorgen er voor dat wij unieke nieuwbouw- of herontwikkelingslocaties kunnen aanbieden. De strategische ligging en het potentieel van deze sites wenden we maximaal aan in het voordeel van kwalitatief wonen en leven in onze projecten.

Wij ontwikkelen met oog voor de toekomst. Een doordacht concept op een goede locatie met oog voor de mens en de omgeving is het uitgangspunt voor onze projecten. Oryx Projects nv staat voor vastgoedprojecten die een identiteit hebben en blijvend waarde creëren, ook voor de volgende generaties.

Wij besteden dan ook veel aandacht aan zaken als beeldkwaliteit, een naadloze inpassing in de omgeving, comfort en energiezuinigheid. Daarnaast wordt extra stil gestaan bij de interne logica van de gebouwen, wat resulteert in een optimaal ruimtegebruik voor de uiteindelijke gebruikers. Groen, natuurlijk licht en ruimtegevoel zijn hierbij cruciaal.

De mens staat centraal in het ontwerpproces, maar ook in onze dienstverlening. Klantgerichtheid gaat bij ons heel ver. De finale kopers/gebruikers in onze projecten worden uitgebreid geïnformeerd, bevraagd, ontzorgd en begeleid. Ze hebben heel wat keuzemogelijkheden om hun woning/kantoor/… volledig naar eigen smaak af te werken.

Wij willen dat familie en kennissen van onze kopers, ook jaren later, het verschil zien en voelen bij een bezoek aan een Oryx-project. Wie koopt bij Oryx Projects nv, heeft geen zorg en weet hij dat hij investeert in kwaliteit.

Ook onze opdrachtgevers kunnen hun vertrouwen stellen in ons. Oryx Projects nv werkt efficiënt, heeft oog voor de haalbaarheid en rapporteert op deskundige wijze.

Team

We zijn een jong bedrijf met een dynamisch team. Dit team is voor ons de belangrijkste troef van onze organisatie, onze medewerkers ontwikkelen met passie de diverse projecten.

Om onze klanten zo goed mogelijk te begeleiden en onze projecten in goede banen te leiden, werken we met drie specialisaties : projectontwikkelaars, commercieel verantwoordelijken en projectcoördinatoren.

Onze projectontwikkelaars sturen het ganse ontwikkelingsproces aan, van aankoop terrein tot oplevering. Ze hebben een strategische kijk, een brede scope, verantwoordelijkheidszin en affiniteit met alle stadia en aspecten van een vastgoedproject. Zij zorgen ervoor dat bij alle partijen met wie we samen werken het beste wordt naar boven gebracht. Dit maakt de kracht uit van het project.

Onze commercieel verantwoordelijken hebben een sterk commercieel en communicatief profiel en begeleiden de commercialisatie van onze projecten. Zij volgen nauwgezet evoluties in de markt en maatschappij op, zoeken naar nieuwe concepten en zorgen ervoor dat onze producten vlot verkopen en nauw aansluiten bij de wensen van de klant.

De projectcoördinatoren hebben een technisch profiel om de uitvoering van het project goed te begeleiden. Ze zijn het eerste aanspreekpunt voor het ontwerpteam en de aannemers tijdens de uitvoering van de werken. Door hun deskundigheid en vakmanschap hebben ze controle over de kwaliteit van de bouw en alle technische documenten.

Door het werken met deze opsplitsing, garanderen we dat de juiste persoon op de juiste plaats staat. Toch werken we niet naast maar met elkaar. In een sfeer van openheid en dialoog bundelen we onze kennis en garanderen we samen de hoogstaande kwaliteit van onze projecten.


Tondelier Projectontwikkeling

Tondelier wordt een hedendaagse stadswijk met ruimte, licht en groen.

Een innovatief project met een diversiteit aan woonvormen voor jong en oud, met verschillende budgetten. Deze site zal getransformeerd worden naar een woonomgeving met een hoogstaande architectuur met respect voor het rijke industriële verleden.

In totaal worden er ca. 500 woningen gebouwd. Zo komen er huizen met privétuin, appartementen en woon-werkwoningen. In de ‘Nieuwe Molens’ aan de gashouders komen prachtige ruime lofts met een prachtig zicht op het water of park.

Deze historische waardevolle gebouwen worden stijlvol geïntegreerd in de hedendaagse leefomgeving.

Het project ‘Tondelier’ wordt een boeiend verhaal. Een verhaal van leven en beleven. Een samengaan tussen heden en verleden dat benadrukt wordt door het authentieke kader.

Meer info: www.tondelier.be

Een innovatief project met een diversiteit aan woonvormen voor jong en oud, met verschillende budgetten


Leiekouter Projectontwikkeling

Leiekouter is in veel opzichten een exclusief project met 51 appartementen en 5 woon-/kantooreenheden. Een subtiel spel tussen oud en nieuw, tussen stad en architectuur, tussen water en groen. Rust, privacy en veiligheid staan centraal. Alles op een uniek stukje Gent aan de Leie.

De site heeft een bijzonder geborgen en privé karakter, waar rust heerst.

Leiekouter biedt u de keuze uit 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen, met oppervlaktes van 70 tot 175 m2. Met het westen aan de waterkant en het zuiden aan de Zoutstraat zijn alle woningen uitstekend georiënteerd. De vrije hoogte – tot 4,5 meter in de oude residenties en 2,75 meter in nieuwbouw – staat garant voor een aangenaam ruimtegevoel en een overvloed aan licht.

Meer info: www.leiekouter.be


Cotton Island Projectontwikkeling

Cotton Island is onder andere gekozen voor zijn unieke ligging

Uitstekend gelegen op wandelafstand van het Gentse stadscentrum.

De nabijgelegen fietspaden en fietsbrug langs de Schelde zorgt voor een veilige en snelle verbinding met het ruime aanbod aan onderwijsmogelijkheden.

Verschillende haltes van het openbaar vervoer garanderen een bijkomende snelle aansluiting met het actief stadsleven en de nabijheid van de oprit van de E17/E40 maakt dat ook Brussel en Antwerpen heel dichtbij zijn.

Meer info: www.cottonisland.be

Oryx heeft een unieke woonoase gecreëerd aan de rand van de Genste binnenstad: een oude industriële textielsite werd omgetoverd tot een modern woon- en leefeiland.


Lievehof Projectontwikkeling

Lievehof is gelegen aan de overzijde van het welbekende Prinsenhof en grenst aan het groene en rustige St. Antoniushof

Lievehof maakt de brug tussen het oude en nieuwe Gent en heeft alle troeven voor een aangename woon- en werkomgeving.

Dit exclusieve woonproject, inclusief het gerenoveerde manchestergebouw ligt rond een intiem binnenhof en alle eenheden hebben mooie terrassen en/of tuin.

Tevens zijn er staanplaatsen en garageboxen beschikbaar.

Meer info: www.lievehof.be


Schelde 88 Projectontwikkeling

Luxueus en riant wonen te midden van water en groen met panoramisch zicht op Gent.

Meer info: www.schelde88.be

Luxueus en riant wonen te midden van water en groen met panoramisch zicht op Gent.


Nieuwe Molens Projectontwikkeling

Het Nieuwe Molens woonproject

Het Nieuwe Molens woonproject, ontwikkeld door Tondelier Development NV, is de ideale plek om de drukte van het dagelijkse leven te ruilen voor zalig rustgevende momenten met een adembenemend zicht.

Het statige fabrieksgebouw de Nieuwe Molens wordt omgevormd tot een moderne leef- en woonomgeving.

In het rode bakstenen gebouw, gelegen aan het water in de Gasmeterlaan, worden een 40-tal lofts ondergebracht.

Meer info: www.nieuwemolens.be

De ideale plek om de drukte van het dagelijkse leven te ruilen voor zalig rustgevende momenten met een adembenemend zicht.


Van Houtte Park Projectontwikkeling

Een kleinschalig en groen woonproject

Op een boogscheut van het Gentse stadscentrum ligt het Van Houtte Park, een kleinschalig en groen woonproject. Het gaat om een beperkt aantal woningen, waar naast extra aandacht voor privacy ook ruimte voorzien wordt waar buren elkaar kunnen ontmoeten. Rust, groen, gezelligheid en comfort staan centraal.

Het project bestaat uit elf appartementen met twee commerciële ruimtes en vijf eengezinswoningen. Onder het appartementsgebouw wordt tevens een ondergrondse parking voorzien om zonder zorgen de wagen kwijt te kunnen. Alle woningen zijn voorzien van een ruim privatief terras met eigen tuin waar u kan genieten van de groene omgeving.

Meer info: www.vanhouttepark.be

Op een boogscheut van het Gentse stadscentrum ligt het Van Houtte Park, een kleinschalig en groen woonproject.


Meulewater Projectontwikkeling

De harmonie tussen wonen en natuur

In de Botestraat in Wondelgem – ter hoogte van nr. 52-54 – ligt een prachtig, uitgestrekt groen domein van ca. 16.000m². Antonius RED bvba ontwikkelt hier een nieuw woon- en leefproject met 75 wooneenheden en 3 commerciële ruimtes. Het imposante arboretum met bijhorende vijver blijven behouden en spelen een hoofdrol in dit duurzame project.

Wij vinden de harmonie tussen wonen en natuur belangrijk en waken erover dat elke woning en zijn bewoners volop kunnen genieten van de publieke ruimte, de vijver en het groen op het domein. Meulewater staat niet enkel voor milieubewuste woon-/leefkwaliteit en duurzaamheid maar ook voor hoogwaardige materialen en een onberispelijke afwerking.

Meer info: www.meulewater.be

Meulewater staat niet enkel voor milieubewuste woon-/leefkwaliteit en duurzaamheid maar ook voor hoogwaardige materialen en een onberispelijke afwerking.


Keizerpoort Projectontwikkeling

De combinatie van verschillende functies in het project Keizerpoort zorgt voor een permanente beweging in deze joviale, bruisende wijk. Keizerpoort zal een mix van wonen en werken aanbieden. Overdag biedt Keizerpoort alle faciliteiten voor de verschillende werknemers. Na de kantooruren en in het weekend keert de rust terug en kan men aangenaam vertoeven in het groen en aan het water.

Plaats om te wonen, werken en winkelen
In Keizerpoort is er plaats voor iedereen: voor alleenstaanden en gezinnen, voor jong en oud. Je vindt er 135 wooneenheden van 1 tot 3 slaapkamers verspreid over het project.

De blikvanger van het project wordt het kantoorgebouw met 9 bouwlagen. Aanvullend zijn er kleinere kantoorruimtes voorzien, vooral langs de Brusselsesteenweg.

Ook is er ruimte voor commerciële functies. De Aldi-winkel blijft op de site en wordt geïntegreerd in het gebouw, met een eigen ondergrondse parking. Daarnaast zijn er diverse mogelijkheden voor kleinhandel en horeca. Het zonnige terras met zicht op het water en het park is hiervoor een extra troef!

Meer info: www.projectkeizerpoort.be

Keizerpoort wordt een aangename en levendige buurt op elk moment van de dag.


Krono Gent Projectontwikkeling

Met Krono Gent ontwikkelt Oryx Projects 36 comfortabele appartementen die genieten van een prachtig zicht op het Verbindingskanaal of uitkijken op de voormalige gashouders, uniek industrieel erfgoed in Vlaanderen.

Met zijn unieke architectuur vormt Krono Gent één van de vier scherpe hoeken die het toonaangevend karakter van dit toekomstig stadsdeel bepalen. Dit zal ook in latere fases terugkeren en de originele vorm van de stadswijk Tondelier typeren. Krono Gent wordt opgetrokken naast het Nieuwe Molens Gent gebouw.

Centraal bevindt zich één van de grootste parken van de Gentse stadskern, met een oppervlakte van bijna 2 ha. Dit park wordt ontworpen als een glooiend grasvlak met grote bomen en een waterpartij. Het biedt volop ruimte voor activiteiten en ontmoeting. Door het stedenbouwkundig ontwerp sluit de nieuwe wijk naadloos aan op de bestaande omgeving.

Meer info: www.kronogent.be


Les Balcons Projectontwikkeling

Oryx Projects ontwikkelt één van de vier gebouwen in een voormalig gebouwencomplex gelegen in de Marcel Thirylaan 200 te St-Lambrechts-Woluwe.

Residentie Les Balcons beschikt over 85 kwaliteitsvolle, energiezuinige appartementen. Alle wooneenheden genieten van ruime zuid- en/of oost gerichte terrassen en laten u thuiskomen in een oase van rust en comfort.

Het project omvat hoofdzakelijk residentiële functies met 1, 2 en 3 slaapkamerappartementen verdeeld over 7 bouwlagen voorzien van enkele kleinschalige commerciële ruimtes en kantoren op de benedenverdiepingen.

Les Balcons wordt gebouwd volgens de passief standaard en munt uit door een weldoordacht , duurzaam en toekomstgericht ontwerp, getypeerd door verregaande energie- en milieuprestaties. De selectie tot voorbeeldgebouw door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, gekend voor zijn verregaande ambities is hierbij veelzeggend.

Meer info: www.lesbalcons.be


ORYX projects nv
Industrieweg 76
9032 Wondelgem
Tel: 09 370 75 05

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart