Ontdek de Belgische Kust, Bredene, een oase van rust

Ontdek de Belgische Kust, Bredene, een oase van rust

Bredene is een rustieke badplaats aan de Belgische Kust en telt ruim 18.000 inwoners. Ondanks dat Bredene niet over een traditionele zeedijk beschikt is ze voorbije jaren sterk gegroeid qua populariteit. Bredene is immers de enige Belgische kustgemeente met een ononderbroken duingordel waardoor iedereen het ganse jaar onbelemmerd kan genieten van strand en duinen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of gewoon even wilt uitwaaien aan zee, in Bredene vind je zeker wat je wil. In de zomer geniet je er van het geanimeerde strandleven, maar ook buiten het seizoen blijft de gemeente met tal van evenementen inzetten op zowel jong als oud. Ook watersporters vinden hun gading bij de bekende Twins Club. Zowel beginners als gevorderden kunnen er surfen, raften en zeilen. Ook in de Twins Clublounge kan je relaxen en genieten van het unieke uitzicht. Cultuur snuif je op in het Staf Versluys centrum, gelegen vlakbij Residentie Europa. Hier geniet je van zowel concerten, tentoonstellingen als films en theater.

Genieten van de zee en het strand

In Bredene kan u tijdens de zomer- maanden een verfrissende duik nemen in het zilte zeewater van de Noordzee. Redders zijn in verschillende strandposten aanwezig van midden juni tot en met half september. De zes bewaakte zones worden aangeduid door middel van duidelijke pictogrammen op borden alsook via gele boeien in zee. Voor gezinnen met kinderen kan u bij de redders trouwens ook terecht voor een antiverdwaalarmbandje.

Een oase van duinen

Vanop de hoge duinen in Bredene kan u genieten van een prachtig uitzicht. Bij goed weer ziet u tot ver in zee en kan u alle scheepvaart volgen vanaf de haven van Oostende tot Zeebrugge. Als u naar het hinterland kijkt ziet u de verschillende kerktorens van Lissewege en Brugge verschijnen en in zuidelijke richting ligt het uitgestrekte achterliggende polderlandschap. Ten Westen krijgt u een overzicht van de wijken van Bredene met op de achtergrond de bruisende stad Oostende met het nieuwe stadsdeel Oosteroever en de haven.

Staf Versluys cultuurcentrum

Het beeldbepalende Meeting- en Eventcentrum Staf Versluys opende officieel zijn deuren op 6 januari 2006. Het centrum staat bekend als populaire seminarie- en congreslocatie met tal van multifunctionele zalen en een congresruimte. Het centrum is genoemd naar de bekende Bredenaar Staf Versluys die trouwens een nonkel was van de bekende projectontwikkelaar Bart Versluys. Staf Versluys was een timmerman, scheepsbouwer en zeiler. Tussen 1973 en 1986 voer hij als wedstrijdzeiler zelfs tweemaal de wereld rond.

Twins Club omgeven door duinen, strand en zee, is één van de favoriete hotspots voor surfers, kiters en catzeilers aan de Noordzee. De club is immers al meer dan dertig jaar lang dé referentie voor sporten aan zee. Hun beeldbepalend clublokaal heeft de vorm van een boot en is naadloos verweven met de duinen. Ontdek de authentieke sfeer en ambiance op hun prachtige zonneterras terwijl u geniet van het spectaculaire zeezicht.

Residentie Europa

Versluys Groep is reeds vele decennia één de meest actieve projectontwikkelaars in Bredene. Met Residentie Europa ontwikkelt de toonaangevende groep nu zijn grootste en meteen ook meest spraakmakende project ooit in Bredene. Residentie Europa wordt zonder twijfel de nieuwe eyecatcher in de bekende Kapelstraat te Bredene. Dit stijlvol woonproject ontworpen door het toonaangevende ‘Binst Architects’ omvat 81 appartementen die allen voorzien zijn van een terras en een hoogstaande Versluys afwerkingsgraad.

Hoogstaande afwerkingsgraad

De veelomvattende kwalitatieve ‘Versluys- Signature’ afwerkingsgraad met hoogwaardig samengesteld parket of grootformaatvloeren, luxe sanitair, designkeukens en andere exclusieve materialen garanderen een ongekend wooncomfort. Deze uitzonderlijke hoge afwerking in samenspel met uw panoramisch uitzicht biedt u puur woonplezier met een onovertroffen vakantiegevoel. Gelegen op een uitzonderlijke locatie combineert dit beeldbepalend nieuwbouwproject de rust van de omliggende natuur met een uniek panoramisch uitzicht op de zee en het ongerepte duingebied van Bredene.

Perfecte habitat voor sportliefhebbers

De uitgestrekte duinen en het kilometers lange strand van Bredene zijn al vele jaren het geliefkoosde decor voor heel wat sportliefhebbers. Lopen, fietsen, surfen zijn maar enkele van de vele disciplines die dagelijks beoefend worden zowel individueel als binnen clubverband. Bredene heeft trouwens nog veel meer te bieden voor sporters met tal van outdoor sportactiviteiten in en rond de spuikom. Voor het zwemmen, voetbal en andere indoorsporten kan u terecht in het moderne sportcomplex ‘Ter Polder’. Ook gedurende het jaar zelf zijn er heel wat verschillende sportevents op het strand.

Wonen met zicht op zee & duinen

Het voormalige Europa Hotel op de Kapelstraat zal plaatsmaken voor een nieuw architecturaal baken als duidelijke poort en landmark naar het centrum van Bredene. Deze vrijstaande ontwikkeling naar een ontwerp van het toonaangevende ‘Binst Architects’ bevat naast een residentie van 81 appartementen ook een design hotel met 81 kamers. Het ontwerp is opgebouwd vanuit een horizontale geleding en het -base-body-head- principe met een transparante plint en een dubbel teruggetrokken penthousevolume. Het opdelen van het gebouw in een ‘base-bodyhead-indeling’ versterkt de leesbaarheid in drie gestapelde lagen en verschaft het project door divers materiaalgebruik een herkenbare identiteit. Een strak modulair raster vormt de basis van een stijlvolle architectuur met een tijdloze expressie naar wonen met zicht op zee en duinen. De site van het voormalige ‘Europa Hotel’ in Bredene heeft bouwpromotor Bart Versluys altijd nauw aan het hart gelegen. Camiel Versluys, de grootvader van Bart Versluys, heeft immers nog het voormalige hotel gebouwd in 1962. Voor Camiel Versluys was dit toen één van zijn grootste bouwprojecten waar hij ook zijn eerste aangekocht gemotoriseerde betonmolens en torenkranen gebruikte. Toen Bart Versluys later terug eigenaar werd van het hotel heeft Camiel steeds de wens uitgesproken dat ook het nieuwe project de naam ‘Europa’ moest dragen. Vandaag is Bart Versluys dan ook bijzonder fier om, als kleinzoon van Camiel, deze wens te kunnen inwilligen en deze uitzonderlijke en historische locatie opnieuw een prachtige toekomst te geven met de bouw van een nieuwe beeldbepalende eyecatcher voor Bredene.

Info & verkoop

Versluys Groep

Hendrik Baelskaai 12A 8400 Oostende T 059 51 11 15

WWW.RESIDENTIEEUROPA.BE

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart