BATIBOUW 2020 steekt in een nieuw jasje

BATIBOUW 2020 steekt in een nieuw jasje

De bezoeker staat meer dan ooit centraal

Van zaterdag 29 februari tot en met zondag 8 maart 2020 kan u in Brussels Expo terecht voor de 61ste editie van Batibouw, de grootste bouw-, renovatie- en interieurbeurs in België voor particulieren en professionelen. Batibouw heeft voor deze editie heel wat vernieuwingen voorzien waarbij de bezoeker meer dan ooit centraal zal staan. Met meer aandacht voor digitalisering, ruimere openingsuren en enkele nieuwe thema’s wil de beurs vooral inzetten op de beleving en de persoonlijke wensen van de bezoeker.

Enkele opvallende nieuwigheden

Afzonderlijke vakbeurzen voor professionals

Batibouw wordt ingekort van 11 naar 9 dagen. Concreet zijn er dus twee weekends met vijf weekdagen ertussen. De traditionele eerste twee professionele dagen, die voorbije jaren van toepassing waren, zijn vervangen door een nieuwe formule met drie afzonderlijke professionele vakbeurzen die exclusief in Paleis 1 van Brussels Expo zullen worden georganiseerd. ‘FINISHING’ is een eerste vakbeurs op woensdag 4 maart die zich vooral focust op de afwerking. ‘PROBUILD’ op woensdag 4 maart is een vakbeurs voor ruwbouw, daken en profielen. ‘INSTALLPRO’ ten slotte, zal zich op vrijdag 6 maart richten op HVAC, sanitair en elektriciteit.

Een beurs volledig op maat van de bezoeker

In een speciaal ingerichte advieszone in Paleis 5 kunnen bezoekers vragen stellen aan professionelen uit de sector. Er zijn ook twee conferentiezones voorzien in Paleis 5 en 12 waar exposanten en fabrikanten uiteenzettingen geven over verschillende bouw gerelateerde thema’s met als doel de bezoeker diepgaander te informeren over interessante nieuwigheden of vernieuwde regelgeving en normering. Ook het beursplan zelf werd aangepast zodat de verschillende sectoren elkaar logischer aanvullen.

Interactie tussen bezoekers en exposanten

Digitalisering is vandaag niet meer weg te denken in onze maatschappij. Tijdens deze editie zet Batibouw dan ook meer dan ooit in op digitalisatie. Zowel de exposanten, professionele bezoekers als particulieren moeten zich online registreren. Op deze manier wil Batibouw het hele jaar door een digitaal bouwplatform zijn met een relevante blogpost en digitale nieuwsbrieven met een gepersonaliseerde interactie tussen bezoekers en exposanten. Er is ook een handige app ter beschikking met alle praktische info en een interactief grondplan met alle exposanten.

Een primeur op Batibouw, de verhuiszone

Statistieken tonen aan dat mensen meer en meer verhuizen. Voor veel mensen staat de praktische organisatie van een verhuis echter synoniem met heel wat slapeloze nachten. Daarom investeerde Batibouw dit jaar als primeur in een afzonderlijke zone, gelegen in Paleis 3, rond het thema verhuizen. Deze unieke ‘verhuiszone’ laat bezoekers kennis maken met tal van oplossingen en diensten in het kader van een verhuizing. Ook verschillende gespecialiseerde bedrijven actief in de tijdelijke verhuur van opslagruimtes tonen er hun mogelijkheden.

Ontdek vier centrale thema’s

1. Green building Met het thema ‘Green Building’ speelt Batibouw in op de milieubewuste trend door verschillende bouwtechnische oplossingen naar voor te schuiven die de ecologische voetafdruk kunnen verkleinen bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten.

2. Smart heating & cooling Via het tweede thema ‘Smart Heating & Cooling’ kan u kennis maken met een slimme verwarming en koeling. Oplossingen die garant staan voor een energiezuinige woning conform de eisen en uitdagingen van de toekomst.

3. Small is beautiful In België moeten we steeds meer en meer rekening houden met kleinere woonruimtes, vooral in de stad. Met het thema ‘Small is beautiful’ zoomt Batibouw in op deze evolutie met tal van praktische voorbeelden waarbij

badkamers en keukenopstellingen enerzijds modern en trendy kunnen zijn maar anderzijds toch ook klein en functioneel.

4. The 5 senses experience De kracht van Batibouw zit hem in het feit dat u de producten kan zien, voelen en ruiken. Een aangename massagestraal van een douche voelen, soorten bakstenen aanraken en vergelijken, het verschil tussen imitatieparket en echt hout voelen… zijn maar enkele voorbeelden hoe Batibouw een meerwaarde kan bieden binnen uw selectie van producten en leveranciers.

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart