VERNIEUWBOUW

VERNIEUWBOUW

DE ESSENTIE van de architectuur in alle zijn facetten komt perfect tot uiting in het intens kunstwerk van Rudy Lanjouw dat de eigenaars aankochten via Art gallery De Wael 15 te Antwerpen.

De meerlagigheid in dit werk is ook de onderliggende visie van deze architecturale ingreep op een bestaand bouwwerk, de vraagstelling en uitkomst van hedendaagse architectuur. De eenvoud, subtiele lijnen en kleurgebruik in dit kunstwerk is een reflectie van zowel de architectuur als het interieur. Mede dankzij zijn grootte en lichtheid van het werk is dit een synthese van zowel de architect als ontwerper en de bouwheer als opdrachtgever, die op deze wijze elkaars enthousiasme voor vorm en verhoudingen benadrukt. De rode draad doorheen deze woning is dan ook ontstaan dankzij de wisselwerking van de ligging van het perceel en de open dialoog tussen de eigenaars en AR+.

De architectuur en het interieur gaan hierdoor hand in hand met de filosofie van AR+ en de behoeften van de bouwheer. De detaillering en invulling van het interieur is hier een duidelijk voorbeeld van. Licht en natuur zijn de centrale basis van dit ontwerp zonder te hervallen in clichématige oplossingen. Een opbouw zoals de compositie van een kunstwerk, met voorstudie en kennis van het onderwerp.


Papestraat 19b — 9160 Lokeren T +32 (0)9 348 60 22 — arplus.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart