Investeren in een opbrengsteigendom: een alternatief op de klassieke spaarmethoden

Investeren in een opbrengsteigendom: een alternatief op de klassieke spaarmethoden

In een tijd waarin mensen op zoek zijn naar alternatieven voor de traditionele spaarmethoden is het investeren in een opbrengsteigendom zeer populair geworden. Heb jij investeringsplannen? Dan is het zeker interessant om hier een lening voor af te sluiten: op deze manier kan je een hoger rendement creëren dan met puur met eigen middelen aan te kopen! Hoezo? Lees verder!

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de financiering van een opbrengstpand. Wij maken je graag wegwijs in de verschillende mogelijkheden en voor- en na delen van de ze vorm van investeren.

OPBRENGSTEIGENDOM ALS PASSIEF INKOMEN?

Online pleiten “finfluencers” voor het genereren van een passief inkomen, al dan niet met vastgoed. Ze zien het als een manier om financieel vrij te zijn. Een opbrengstpand is echter niet zo passief als het lijkt. Je draagt als eigenaar altijd de verantwoordelijkheden en/of kosten voor een aantal zaken zoals het vinden en behouden van geschikte huurders, het beheren en het onderhouden van het pand. Deze dienen bij een rendementsberekening ook steeds in overweging genomen te worden. Anderzijds dekken de huurinkomsten een groot deel van de maandelijkse kosten van het pand. Denk aan de hypothecaire lening, verzekeringen en het onderhoud. MAAR dat een huuropbrengst alles kan dekken is eerder utopie. In het gros van de investeringsdossiers moet je zelf maandelijks nog een bepaald bedrag weten toe te steken bovenop de lening. Het is bovendien van belang om steeds iets achter de hand te hebben om een aantal risico’s in te dekken, zoals bijvoorbeeld leegstand, onvoorziene kosten aan het gebouw,… Je laatste spaarcent in de aankoop van een investeringspand steken is dus vrij risicovol en zou je meer slapeloze nachten kunnen bezorgen dan het gevoel te hebben slapend rijk te worden.

DE VOORDELEN VAN INVESTEREN IN EEN OPBRENGSTEIGENDOM

Veel spaarders raken gefrustreerd in hoe weinig het geld op hun spaarboek opbrengt. Investeren in vastgoed is een veilige belegging die op lange termijn een mooie meerwaarde opbrengt. Het is essentieel om je hierin goed te laten adviseren en begeleiden. De kredietexperten van iFinco staan altijd paraat om je hierin bij te s taan. Bovendien zorgt inflatie ervoor dat je geld op termijn waarde kan verliezen. Door het te investeren in vastgoed kan je dit effect net omkeren. Je ontvangt door de jaarlijkse huurindexatie namelijk steeds meer huurinkomsten en bent op die manier beschermd tegen waardeverlies door inflatie. Ook al lijkt het dat alle fiscale voordelen weggevallen zijn in de laatste jaren, het aangaan van een lening voor een opbrengsteigendom kan nog steeds een aantal voordelen opleveren. Wil je hier graag meer informatie over, dan k an je steeds terecht bij onze experten! Niet te onderschatten is het hefboomeffect dat we kunnen creëren met investeren in vastgoed. Door de (gedeeltelijke) financiering van een investering kan je meerwaarde creëren om het ontleende geld. Dit leggen we zo dadelijk verder uit in een voorbeeld!

DE VERSCHILLENDE KREDIETMOGELIJKHEDEN

Er zijn verschillende opties mogelijk wanneer je een krediet aangaat voor de aankoop van een opbrengsteigendom. Enerzijds kan je kiezen voor het gebruikelijke hypothecaire krediet maar er zijn zeker ook andere opties, zoals bv, wedersamenstellingskredieten, een bulletkrediet (of c ombinaties) . Bij een bulletkrediet betaal je tijdens de looptijd van het krediet enkel interesten op het geleende kapitaal. Bij einddatum betaal je dan he t volledig geleende kapitaal a f. Bij je kredietaanvraag moet er wel gestaafd worden hoe je dat kapitaal gaat terugbetalen. Dat kan zijn door oa een vrijgave van pensioensparen, een groepsverzekering of de verkoop van vastgoed. Om een idee te geven hoe iFinco een investeringsaankoop zou financieren, geven wij graag een voorbeeld van een financiering met een bulletkrediet . Jan wil een opbrengsteigendom aankopen voor €350.000. Hij wenst dit 15 jaar te verhuren en hierna terug te verkopen met meerwaarde. Gezien dit zijn tweede eigendom is, houdt hij rekening met een totale investeringskost van 405.000€ (registratierechten en schrijfkosten inbegrepen) .

Hij kiest ervoor om 100% te lenen en zijn huidige eigendom mee in waarborg te geven (eigen middelen van je spaarrekening zijn dus niét nodig!). Hij heeft heeft berekend dat het pand voor €1.100 huurinkomsten kan zorgen. Voor Jan zou het ideaal zijn dat zijn lening volledig wordt betaald door zijn huurinkomsten. Wanneer Jan een klassieke lening aangaat zou hij maandelijks €1.920€/maand op 25 jaar afbetalen. Dit valt tegen, Jan had namelijk gehoopt zijn lening te betalen met de huurinkomsten. Gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden. Via het principe van een bulletkrediet bedraagt de maandelijkse aflossing slechts €1.010. Dit vindt Jan natuurlijk veel interessanter. Hierdoor heeft hij maandelijks nog over.

Na 15 jaar verkoopt hij de woning terug. Rekening houdende met een waardestijging van 3%/jaar, is de verwachte verkoopswaarde van de eigendom +/- 520.000€. Daarbij realiseert Jan een meerwaarde van 100.000€ op de eigendom. In conclusie kan het investeren in een opbrengsteigendom met een slimme financiering een goeie zet zijn om meerwaarde te creëren!

TIP: WIST JE DAT JE KI FISCAAL AFTREKBAAR IS ? WIST JE DAT JE ALS PARTICULIER DE BTW OP JE NIEUWBOUW KAN RECUPEREREN?

Dit en nog zoveel meer redenen om je door iFinco laten begeleiden om met een waterdicht financieel plan te gaan investeren !


Let op, geld lenen kost ook geld! Meer weten? Surf dan snel naar www.ifinco.be. Je vindt er niet alleen overzichtelijke informatie, maar kan zelf ook tal van simulaties maken. Een afspraak maken om je te laten adviseren? Telefonisch: 09/224.22.22 Mail: info@ifinco.be Via onze website! www.ifinco.be

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart